Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Втора младост на море

17 септември 2009, Четвъртък | 23:08

Спортни празници в Приморско

Клуб Здраве Велинград   Отпочинали, бодри, заредени с много здраве и енергия се завърнаха от Приморско участничките в клуб "Здраве" - Велинград. За пореден път те се включиха в национални спортни празници за възрастни хора. Под наслов "Втора младост на море" тази година в спортните празници взеха участие 360 души от страната от различни клубове и групи за здраве и дълголетие. Празниците бяха открити на 6 септември от доц. Енчо Бояджиев, председател на комисията "Спортни клубове за здраве и дълголетие" към федерация "Ветерани - спортисти".

В течение на една седмица се проведоха държавни първества по петанг (популярна френска игра и лека атлетика - бягане 30 метра по пясък, скок от място с два крака, хвърляне на топка в цел и бягане във вода.

Невероятно бе желанието, с което нашите велинградчанки, които се включиха в спортна надпревара с другите участници. И за това заслужено получиха наградите си. От 27 клуба, клуб "Здраве-Велинград" се нареди на второ отборно място. Безплатен абонамент за вестник "Втора младост" те получиха от Лиляна Рашева, главен редактор на вестника за най-много участнички от клуба (18 от 21 човека).

От спортните състезания Велинградският клуб "Здраве" донесе и два сребърни медала. Един за скок от място с два крака на Незабравка Янакиева, а другият - за хвърляне на топка в цел на Дочка Василева.

Клуб здраве спортА другото, което получиха в я, Велинградчанките донесоха в сърцата си - спомени за 10 безгрижни дни, много смях, много приятни разговори с приятели, незабравими морски изгреви, които са посрещали на брега на морето, правейки сутрешни упражнения под умелите указания на методисти и енергична музика.

Спортистите ветерани доказаха, че имат не само спортен дух, а са хора, които се вълнуват и от танци и от стихове, и от мода... Всяка вечер в Приморско бе наситена с различни преживявания - вечер на талантите, вечер на хумора, вечер на поезията, модно ревю, карнавал. И като за последно една изключителна вечер, в която победители получиха наградите си и си взеха довиждане с обещание да се срещнат отново следващата година - бодри и жизнени.

Коментари

:y страхотни сте колежки

#2 в Вторник, 31 май 2011 22:59

Блаво на велинградчанките! Те са навсякъде! Догодина - пак на море!

#1 Стефка в Събота, 19 септември 2009 06:46

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени