Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Коев с участие в конференция, организирана от правителството

01 декември 2015, Вторник | 08:00 | прессъобщение

Кметът на Община Велинград Г-н Коев участва в конференция, организирана от правителството

Кметът на Община Велинград участва на конференция в София на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“.

На конференцията бяха представени възможности, в които Община Велинград е потенциален бенефициент по различни европейски програми .

Участници в конференцията бяха Бойко Борисов- министър-председател на Р. България, председател на ПП ГЕРБ , г-н Горанов -министър на финансите, г-н Дончев- вицепремиер по европейските фондове и икономическа политика, г-жа Павлова- министър на регионалното развитие и благоустройство, г-жа Василева- министър на околната среда и водите, г-жа Тенева- министъра на земеделието и храните, г-н Николов- директор на Агенция за държавна финансова инспекция.

След приключване на конференцията бяха представени възможностите, по които Община Велинград ще кандидатства през новия програмен период.

На конференцията бе направен анализ и оценка на резултатите от Местните избори през 2015г. от г-н Цветан Цветанов- председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на ПП ГЕРБ и се проведе дискусия с :

Г-н Владислав Горанов-с информацияза финансовото състояние на общините, техните проблеми и решения.

Г-н Томислава Дончев- с информация за оперативните програми в помощ на българските общини,  текущо състояние и предизвикателства.

г-жа Лиляна Павлова- с инфромация за трансгранично сътрудничество и взаимодействие  с общините, за текущото състояние и техните задачи.

г-жа Десислава Танева – с информация за програмите за развитието на селските райони и градска среда.

Програмата за днес-  01.12.2015год.

Г-н Димитър Николов- кмет на Община Бургас, зам. председател на ПП ГЕРБ, ще информира за взаимодействието между местните власти и подготовка за провеждането на регионалните общи събрания на Националното сдружение на общините и Общото събрание на НСОРБ през 2016г.

Относно подобряването на финансовия контрол в общините ще говори г-н Венцислав Георгиев- директор на Агенция за държавна финансова инспекция.

Експерт от Сметна палата ще информира относно финансовата отчетност на общините- законосъобразно и ефективно управление на публичните средства.

През тези дни ще има и възможност за открита дискусия.   

Коментари

А, бе, присмехулник, продължаваш да ръсиш тъпотии! Коментирай Лебана, а не новия кмет! Колко пъти Лебана се е е явявал на такива срещи? 8 години Лебана пролежа и проспа и зароби общината с милиони. Не го познавам новия кмет, но му прави чест , че от първия му работен ден се заинтересува какво е състоянието на общината и има хъс да се усъвършенства и да работи. А на Лебана хъса му беше в кръчмето , сладките приказки и обещания към приближените му слугинажи. Не знам кой си, но теб ако те сложат да свириш на цигулка, май ще се осереш. Ще трябва да викаме Еко Лебан да чисти след теб.

#3 До Присмехулник в Сряда, 02 декември 2015 08:35

Аха, участвал на конференция, гледаше, като наакан. Какво ли е разбрал птичия мозък???

#2 Присехулник в Сряда, 02 декември 2015 07:56

Все отбор юнаци.

#1 blind man в Вторник, 01 декември 2015 09:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени