Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Лебанов подкрепя акцията против затварянето на ПУ "Драган Манчов"

17 февруари 2015, Вторник | 17:40 | прессъобщение

Кметът Иван Лебанов застава твърдо против затварянето на Помощно училище „Драган Манчов“

Кметът Иван Лебанов и Общинска администрация Велинград подкрепят протесната акция против затварянето на помощни училища в страната, които са 43 на брой и главно Помощното училище „ Драган Манчов“ във Велинград.

           Помощните училища се нуждаят от промяна. Децата, които учат сега в тези училища имат много голяма нужда от нов прочит, възпитание, професионално обучение. Добре е всички да знаят, че решението за закриване на помощните училища е дискриминация срещу нашите деца.

       „Ръководството и аз като Кмет сме винаги готови да подадем ръка на тези деца, за да имат право за достоен живот. Готов съм да подкрепя протесната акция против затварянето на помощните училища, защото децата са гражданите на бъдещето, защото те носят промяната, която всички искаме. През последните години ПУ „ Драган Манчов“ направи редица промени свързани с подобряване на материално-техническата база, подобрена е енергийната ефективност на сградата. Не трябва да се пренебрегва и забравя фактът, че тези училища участват в редица европейски и национални проекти и програми. С особена сила трябва да се чуват гласовете на децата, защото са различни; на децата, останали без подкрепата на семейство и живеещи в институциите; на децата с увреждания. Вина за тяхната болка носим всички ние – възрастните. Затова не трябва да се разколебаваме пред трудностите, защото те ще ни дадат нова сила да продължим напред“- с тези думи градоначаялникът изрази своята позиция.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени