Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Лебанов се завърна от Аржентина

03 октомври 2014, Петък | 09:18 | прессъобщение

Жителите на Община Лавайе очаровани от велинград

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов се завърна от визитата си в аржентинската провинция Мендоса. Там той бе посрещнат в община Лавайе от кмета  Роберто Риги. Велинград бе представен от градоначалника, като бе прожектиран и филма „Джон Лоутън представя Велинград“. Иван Лебанов се е срещнал с българската общност в аржентинската провинция, като представител на туристическата сфера у нас. С кмета бяха и посланикът на Аржентина в България Н.пр. Максим Гайтанджиев, както и режисьорът Иван Ничев. Ничев представи свои три филма, като посланик на културата на България, като великолепния „Българска рапсодия“ остави публиката разплакана, споделя Лебанов.  Официалната премиера на филма предстои да бъде показана в България в края на месеца. Градоначалникът разказа и своите впечатления от добрата социална политика на държавата Аржентина, от благоприятното й отношение към социално слабите и грижата й към безработните.

В допълнение жителите на община Лавайе са останали очаровани от филма за Велинград, природните дадености на града ни, както и удивителните способности на минералните извори на Спа столицата. На финала общините Велинград и Лавайе подписаха споразумение за евентуално бъдещо побратимяване, чиято цел е положително взаимодействие на страните в сферата на култура, туризма,  икономиката и други.Аржентинската страна желае да представи и свое участие на велинградски празници на културата 2015.

Коментари

А дали донесе некой лев за заплати от там

#1 съветник 23 в Вторник, 07 октомври 2014 19:34

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени