Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът на срещи с туристическия бранш

25 ноември 2015, Сряда | 21:38 | прессъобщение

Кмета Костадин Коев в тур от срещи с представители на туристическият бранш

Днес,  25-ти ноември,  кметът на Община Велинград Костадин Коев проведе срещи с представители на туристическият бранш  в лицето на тур операторите от Вал Прим и в частност с г-жа Валентина Димитрова , д-р инж. Иван Петров и с управители на Гранд Хотел  "Велинград“ г-жа Васка Милушева,  „Парк Хотел Олимп“ г-н Ангел Манолов, „Роял Спа“ г-жа Катя Пеневска, УЦ на БСТ „Тото Шанс“- г-жа Ваня Минкова, хотел „България“ г-н Тилко Теофанов.

В работен разговор беше уточнен начинът на съвместна работа в бъдеще.  Кметът ги увери, че Община Велинград в лицето на новоизбраното ръководство има амбицията да превърне престоя в града в едно уютно пребиваване за туристите.Конкретните ангажименти, с които общината ще се ангажира като начало, минава през създаването на административна структура,  занимаваща се с туризъм,тъй като  досега такова звено не е съществувало, а основните приходи на общината се очертават все повече да са от туризъм.

Тур операторите предложиха примерен модел на работа, който ще помогне на града и Община Велинград  в развитието и осъществяване на целите на г-н Коев. Оптимизация на информацията за града относно всички дейности- туристически информационен център относно табели, маршрути, исторически места, светилища, ресторанти и т.н.

Срещата с хотелиерите бе по конкретна тема, относно подобряване на водоснабдяването  и стопанисването на Топлопровод за минерална вода „Чепино“ с помпена станция, собственост на Община Велинград.

Притесненията на управителите на хотелите са свързани със зачестилите проблеми при водоползването.  Предпоставки за това са много амортизирани тръби, неправомерно включване и повреда в съоръженията. Молбата им за съдействие е относно:

1.       Проверка на точността на контролните измервателни уреди/водомери/ на общински водопровод

2.       Реновиране на водопровода в частта от помпената станция до резервоар „Камена“

3.       Преглед и профилактика на цялата инфраструктура на съоръженията за евентуален пропуск

Г-н Коев се ангажира с решаване на текущите проблеми на хотелите, за да могат посетителите на града да имат  спокоен престой във гр. Велинград и да се възползват от лечебните свойства на водата. Това беше една от поредните срещи  на кмета на Община Велинград  с различните браншове, определящи облика на града.

Коментари

Не разбрах при проведената среща кмета поставил ли е въпроса кога хотелите в града ни ще заплащат реална цена за ползваната общинска земя за ИЗГОДНА ЗА ТЯХ ДЕЙНОСТ-пример: хотел България-всеки ден кмета минава покрай него и видял ли е задния му двор. Хотела нарушава всякакви правила за хигиена и е срам за спа-столицата ни. Терена до зала "Знаме на мира" е завладян изцяло а там беше пешеходна алея.

#1 pesimist в Четвъртък, 26 ноември 2015 13:42

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени