Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Коев: ”Подаваме ръка на малкия и среден бизнес в туризма!”

22 юни 2018, Петък | 18:47 | прессъобщение

Кметът д-р Коев: ”Подаваме ръка на малкия и среден бизнес в туризма!”

По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев се състоя среща със собствениците на къщи и стаи за гости.

„Факт е, че Велинград се утвърди като един от водещите СПА курорти в страната с модерни и луксозни бази за по-високия клас туристи. За мен обаче, е изключително важно да бъде подпомогнат и другият туристически сегмент – по-малкият бизнес, какъвто е вашият, а именно – къщите за гости, където има сериозен потенциал. Аз, лично като Кмет на всички хора в тази Община и с подкрепата на браншовата организация, искам да намерим най-правилните решения и действия в тази посока, за да подпомогнем точно вас, представителите на малкия и среден бизнес.”, каза д-р Коев.

Той сподели задоволството си от изключително добрата комуникация и  ефективно партньорство със „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”, като благодарение на съвместните усилия са постигнати забележителни резултати, както в повишаване ръста на туристическия данък, така  и в успешното и ефективно решаване на проблемите в бранша.

„Това, разбира се, е плод и на добрата работа в Консултативния съвет по въпросите на туризма, където общината и туристическият бранш си партнират адекватно и компетентно.”, допълни още д-р Коев.

Конкретни действия в посока на рекламиране, позициониране и привличане на този сегмент от туристи предложи г-н Николай Вучев – член на Консултативния съвет по туризъм и на УС на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”.

„Смятам, че трябва да насочим усилията си Велинград да бъде разпознаваем, не само като СПА столицата на Балканите, а да върнем и старата му слава, като  оазис за семейна почивка, с по-малко разходи за туристите.”, каза г-жа Соня Чавдарова – мениджър на Туристическа дестинация Велинград и Западни Родопи. „Заедно трябва да насочим усилията си и  да намерим най-правилните и работещи маркетингови, дигитални и рекламни похвати,  така че да привлечем туристите и в къщите за гости.”, допълни още тя.

В последвалата дискусия бяха споделени мнения и опит от страна на собствениците, както и проблеми, които получиха отговор от д-р Коев и зам. кмета Атанас Палигоров.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени