Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Коев поиска прошка от всички свои съграждани

12 март 2019, Вторник | 09:16 | прессъобщение

Д-р Костадин Коев поиска прошка от всички свои съграждани

„Сирни заговезни е –  Денят на прошката! Вървейки по жизнения си път всеки от нас е допускал грешки. От детството до зрелостта, волно или неволно хората се нараняваме взаимно.

Грешим и прощаваме. Грешим и ни прощават. Прошката е силата на самия Живот. Силата да надраснеш себе си и да дадеш отново обич и доверие. И, ако с нещо съм съгрешил, днес аз искам прошка от вас!“-

С тези думи Кметът на община Велинград се обърна към всички на Сирни Заговезни.

Традицията изисква всеки да поиска прошка от хората около себе си – близки и познати – за огорченията и обидите, които волно или неволно им е причинил, както и сам да потърси в себе си сили да прости на тези, които са го наранили.

Стотици хора се събраха на „гарото“ в Парекьовата махала в кв.Чепино, където д-р Костадин Коев поведе голямо хоро под звуците на оркестър „Якоруда“.

Сирни Заговезни е празник на всеобщото опрощение.От вечни  времена прошката е символът на човешкия морал и благородство.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени