Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът д-р Коев с поредна стъпка за решаване на проблема с водоподаването

18 юни 2018, Понеделник | 23:14 | прессъобщение

Кметът д-р Коев с поредна стъпка за решаване на проблема с водоподаването

След активната работа по пускането в експлоатация на водопровод „Водев чарк”, на 14 юни в Министерството на здравеопазването се проведе среща между главния държавен инспектор към Министерството, директора на РЗИ Пазарджик Фани Петрова, кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и управителя на ВКТВ Велинград Георги Мяшков.

Целта на срещата бе кметът д-р Коев и г-н Мяшков да запознаят експертите с последните резултати за качеството на питейна вода от водохващане „Легуринец“, която  отговаря на  Наредба 1 за сурова вода.

След наложения учестен мониторинг в момента, резултатите от  направените радиологичните показателите показват, че нормите са под минимално допустимите от 0,06 за естествения уран /0,012/ и под минимално допустимите за алфа активност /0,37 при допустимо 0,5/. Въпреки това с цел защита на здравето и живота на гражданите,  от Министерството настояват за още една 72-часова проба за измерване на смесена вода от „Легуринец” и ПСПВ по Наредба №9.

Срещата се проведе по инициатива на Община Велинград, като основното желание на ръководството е след като резултатите от пробите излязат и отговарят на наложените от Министерството на здравеопазването критерии, водопродаването от каптажи „Легуринец” да бъде разрешено и водата да бъде пусната, за да помогне допълнително за нормалното водоподаване в града.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени