Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът се срещна с Народен депутат от Република Саха

04 март 2018, Неделя | 17:55 | прессъобщение

Кметът се срещна с Народен депутат от Република Саха

На 1 март се състоя среща между Кмета на Община
Велинград д-р Костадин Коев и г-н Владимир Федоров – Народен депутат в Парламента на Република Саха /Якутия/. На срещата присъстваха и г-н Вячеслав Думенко, г-н Артюр Пютсеп и г-жа Елена Иванова, представляващи „Славанская Артель“.  Обсъдени бяха възможностите за бъдещо сътрудничество в областта на туризма, здравеопазването, културата и спорта.

Якутия е осмата по големина страна в света, простираща се на 3 милиона кв.км. Недрата на Якутия са много богати на различни полезни изкопаеми –  диаманти в Средносибирското плато, злато, въглища, природен газ, черни, цветни и редки метали, калай. Там се намира и най-голямата диамантена мина в света. 26% от елмазите на Земята се добиват в Република Саха. 

Г-н Владимир Федоров предложи Велинград и столицата Якутск да станат побратимени градове. Отправена бе покана към д-р Костадин Коев да посети Република Саха /Якутия/ в периода 20-25.06.2018 г., където да бъде официално подписан договора за сътрудничество и побратимяване. Г-н Владимир Федоров предложи още, по време на посещението да бъде направена презентация на Туристическа дестинация Велинград и да се организират срещи с потенциални бизнес-партньори.

Обсъдени бяха възможностите за среща с българския Министър на здравеопазването,  по повод лечението на деца и възрастни в болниците за възстановяване и рехабилитация на територията на Община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени