Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Д-р Коев и хотелиерският бизнес подават ръка на земеделските производители в региона

03 ноември 2017, Петък | 23:06 | прессъобщение

Д-р Коев и хотелиерският бизнес подават ръка на земеделските производители в региона

По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград и бе проведена работна среща между с кметове на кметства от общината. На срещата присъстваха и кметът на Община Ракитово Костадин Холянов и зам.-кметътна община Батак инж. Георги Харизанов.

Основната цел на срещата бе да се намери механизмът и законовата форма за стимулиране на интегрираното развитие на туризма със селското стопанство. Пред присъстващите д-р Коев заяви, че сред приоритетите в неговото управление попада и подпомагане на производителите. „Тази среща бе планувана от много време и се радвам, че все пак стигнахме до нейното провеждане. Аз знам, че продукцията, която се произвежда в нашия край е екологично чиста и предпочитана за мнозина, но съм наясно и с това, че законово на този етап тя трудно намира място в нашите хотели. Не защото хотелиерите не искат да я предложат на своите гости, а защото има законови спънки това да се случи. Затова и инициирам тази среща, за да може да намерим начина това да се случи. Да намерим начина да покажем на повече хора Велинград не само като туристическа, но и като екологично чиста дестинация“, заяви д-р Коев.

Представителите на туристическия бранш също декларираха своето желание да изкупуват качествена и екологично чиста продукция. Дори бе предложено да се намери правната форма за организирането на базар на продукти, произведени в Западни Родопи. Място, на което всеки ценител на добрата и качествена храна да може да закупи от нея. По този начин реално да бъдат подпомогнати и производителите, които в момента са принудени да продават своята продукция на големи фирми и на много занижени цени. 

В рамките на работната среща всички присъстващи се обединиха и около тезата, че кметовете на кметства от своя страна трябва да стимулират и насърчат  производителите да регистрират продукцията си, за да си осигурят допълнителни приходи, които да укрепят икономическото развитие на селата на територията на  трите общини.

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев сподели, че има възможности да се кандидатства за финансиране по Европейски програми. Той подкрепя идеята, защото тя ще допринесе за развитието на  туристическа дестинация Велинград не само като Спа и балнеолечебен туризъм, но и като възможности за развитие на екологично чисто земеделие и животновъдство.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени