Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Коледно настроение в „Драган Манчов”

22 декември 2011, Четвъртък | 10:12 | празник

Коледни празници в Помощно училище „Драган Манчов”

ПрезентацияВ навечерието на големия Християнски празник- Рождество Христово, учителите от помощно училище „Драган Манчов” с директор Елена Канлиева успяха да внесат уют и топлина в сърцата на децата, които обучават. Нетърпеливи да видят с какво ще бъдат изненадани, учениците най-напред изгледаха презентацията „Рождество Христово”, подготвена от Олга Билярова. В увлекателния й разказ се преплитаха въпросите и отговорите на децата, които проявиха жив интерес към интересно представените факти за живота на Исус и празника, свързан с него.

Празнуване в училище Драган МанчовА в една от класните стаи бе представена изложба от експозиция на клуб „Родолюбие” с ръководител Тодорка Коцева и клуб „Готварство” с ръководител Лозинка Златарева. Примамливо подредена маса с традиционни за Бъдни вечер ястия прикани децата около нея, за да станат свидетели на обичаите – прикадяване с тамян и разчупване на питата. Така малките възпитаници на помощното училище се почувстваха част от едно голямо, топло семейство, което не само ги учи на знания, но и на най- святото човешко чувство- добротата. Образовайки се в такава среда, децата добиват и необходимото самочувствие, което им дава сили  да участват в различни конкурси и мероприятия. Те се класират в много национални конкурси, а една от възпитаничките се нарежда на трето място в Национален конкурс за детска рисунка „Мисия спасител”.

В края на годината училището стартира с проект на Общината- „Бъдете с нас и ние сме като вас”, който обхваща 3 секции-музика, спорт, изобразително изкуство и всички 63 деца от ПУ „Драган Манчов” са включени в него. Налице е и първата добра оценка, която са получили по проекта при посещение на представители от Министерството на труда и социалната политика. А това е истински коледен дар за труда на учителите, които се грижат за децата с много любов,търпение и внимание.  

 

Коментари

:y :y :y :y Браво всичко е страхотно! На целия персонал пожелавам весели новогодишни празници и професионални успехи. Бъдете здрави!

#6 в Понеделник, 26 декември 2011 11:53

Браво! Жал ми е за тези дечица! А пък и на учителките не им е лесно!

#5 в Събота, 24 декември 2011 08:52

vesela koleda :) :y

#4 maria в Четвъртък, 22 декември 2011 23:15

:) :y :y :y

#3 в Четвъртък, 22 декември 2011 21:24

Видях вуйна си...

#2 Mimi в Четвъртък, 22 декември 2011 13:12

Браво на децата и на техните учителки, които са успели да създадат коледно настроение за тях, въпреки липсата на родителите им и липсата на достатъчно средства. Браво и на сайта, че отразява такива благородни прояви. Весела Коледа на всички :O

#1 Kati в Четвъртък, 22 декември 2011 11:09

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени