Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Коледната гора на Велинград

23 април 2010, Петък | 14:51 | образование

Залесяване на фиданки в м. „Гъбарника”

Залесяване на коледна гораЕдна прекрасна коледна гора след време ще израсне в м. „Гъбарника”, над Войнишка поляна. На 22-ри април, в деня на Земята, ПГГС „Христо Ботев” сложи финала на инициативата „Коледна елха в саксия”. Тази инициатива бе подета от клуб „Млад природозащитник” и обедини всички ученици от Горската гимназия и училищата във Велинград и района.

В слънчевия ден на Земята ученици от ПГГС „Христо Ботев”, ОУ „Христо Ботев”, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и ПГИТ „Алеко Константинов” с общи усилия засадиха около 250 фиданки смърч. На засаждането присъстваха директорът на ДЛС „Алабак”-инж. Слави Василев, старши лесничей инж. Ангел Пухалев, също от ДЛС „Алабак”, зам.кметовете на Община Велинград- Георги Янчев, Исмет Бабучи, Диана Кехайова и PRна общината- Росица Пашова.Пом.директорката на Горската гимназия Надежда Ганчева  приветства всички, обединени от идеята за създаването на Коледната гора и дошли в този слънчев ден на земята на това място, разказа за инициативата, дала начало през изминалата 2009г.  

Ученици залесяватСъс засаждането на фиданките се сложи начало на друга, съвсем спонтанна идея - за тази коледна гора да се грижат и ученици  и от другите училища, за да се научат не само как се създава едно дърво, но и какви грижи трябва да се полагат за израстването му.

С технологията на засаждането учениците бяха запознати от Вергиния Иванова, преподавателпо „Горски култури и селекция” от Горската гимназия. В акцията по залесяване се включиха и зам.кметовете на Общината, които под вещите напътствия на г-жа Иванова засадиха свои дръвчета.

Get Adobe Flash player

Коментари

Браво,браво...ама май зяпачите са повечко!А дали тези на заден план(от клипа) знаят, как се залесява...Съмнявам се!Но ...сигурно в нещо ги бива!?И още как!Мнозина знаят в какво!!! Не, че демонстрацията от клипа показва някакви умения , както у учащите се, така и у уж учителите, но...какво да се прави.Както е казал народът:"По делата ще ги познаете" или ако се перефразира"По показаното ще разберете, колко "компетентни" са тези хора".И искаме да имаме научени бъдещи лесовъди...Иначе инициативата не е лоша!Но...като продължение на т.н."новогодишна елха в саксия" е...меко казано пародийна, имайки предвид начина , по който се предлагаха новогодишните смръчлета и факта, че изсъхнаха -въпреки грижите на тези, които си ги купиха(не става дума за 5-те лева, а за качеството!).Не е лошо, като не знаят как се правят някои неща-да питат!Има хора, които са компетентни, но...както става в нашата мила татковина-са винаги незнайни и неоценени!

#3 feri в Вторник, 25 май 2010 19:28

Браво, продължавайте все така.

#2 t-rex в Събота, 24 април 2010 12:28

Много хубава инициатива! Браво на ПГГС! Поздравления! Във Велинград има толкова много дърводелци, които печелят пари от мебелопроизводство, обаче не съм чул нито една тяхна инициатива за възобновяване...

#1 Spas в Петък, 23 април 2010 22:27

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени