Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Коледно тържество в ДЦДМУ

19 декември 2012, Сряда | 15:33 | общество

Коледно тържество в ДЦДМУ "Надежда"

Коледно тържество в ДЦДМУ

Тази година децата от ДЦДМУ “Надежда” Велинград получиха първи своите Коледни подаръци. На 14.12.2012 г. по стар български обичай бе пресъздадена атмосферата на Бъдни вечер. Занималнята на първи етаж придоби съвсем нов облик благодарение на битовите предмети, с които беше украсена. На специално подредената трапеза бяха сложени седем постни ястия и питка с късмети, както повелява традицията. Децата и персонала на Дневния център насядаха около трапезата като едно голямо семейство.

Коледно тържество в ДЦДМУ Надежда

След запознаването с обичаите на Бъдни вечер лично директора на Дневния център, г-жа Величка Симеонова извърши ритуала прекаждане и разчупи празничната питка. За доброто настроение допринесоха коледните песни, които огласяха занималнята. В този момент на вратата се почука и влезе дългоочаквания гост – Дядо Коледа. Децата нетърпеливо очакваха да видят какво се крие в неговия чувал. Любопитството им бе възнаградено с прекрасни подаръци, доказателство за тяхното добро поведение през изминалата година. И тъй като добрия старец беше забравил да сложи в чувала изненади за персонала, ние сами разменихме подаръци помежду си. Веселбата продължи с много песни, танци и чудесно коледно настроение.

Даниела Шаркова – логопед в ДЦДМУ
Здравка Гугалова – психолог в ДЦДМУ

 

Коментари

Днес приехме новите такси за дЕтски градини, новите промили за такса смет, новите...Абе....ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

#2 Общински съветник1 в Четвъртък, 20 декември 2012 20:32

:y

#1 в Четвъртък, 20 декември 2012 12:15

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени