Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Комисия по въпросите на МБАЛ

15 април 2010, Четвъртък | 16:36 | прессъобщение

Икономическа комисия заседава днес по въпросите на МБАЛ-Велинград

Икономическа комисия по въпросите на МБАЛ-ВелинградДнес, 15 април, от 14.00 часа  започна заседание на Комисията по икономкика към Общински съвет-Велинград, съобщи Росица Пашова, PR на Община Велинград. Срещата има за цел да разгледа обстойно състоянието на МБАЛ-Велинград и намеренията на общинската болница да изтегли кредит. Парите ще са й необходими, за да бъде изграден към нея Медицински център. Освен съветниците от комисията присъстваха кметът на Община Велинград Иван Лебанов, председателят на Общински съвет Велинград Мустафа Джамбаз и председателят на ИК „Да поработим за Велинград“ София Ключкова.

Окончателно решение не бе взето, тъй като възникна въпросът дали предстоящото медицинско заведение ще бъде ДКЦ или Медицински център. За да бъде изяснен въпросът и за да бъде взето подобно решение би трябвало да бъдат поканени експерти, които да преценят коя форма е по-удачна. Кметът Лебанов заяви, че общинското ръководство подкрепя МБАЛ – Велинград, загрижено е за бъдещето на болницата, но изрази и опасение, че ще трябва да бъде направена още по-точна преценка на възможностите за изтеглянето на банков кредит. Затова даде предложение да се състои нова среща, в присъствието на външни експерти, на която въпросът да бъде разгледан в два аспекта – юридически, - с който да бъде уточнено здравното заведение ДКЦ или Медицински център ще бъде и икономически, - с който да се направи преценка как ще се обслужват старите задължения на МБАЛ Велинград, към които ще се прибавят и вноските по  евентуалния нов кредит.
Срещата бе насрочена за 20.04.2010 г. (вторник) от 14.00 часа в Малка зала на Община Велинград.

Коментари

И най-лошото е че никой не се трогва да задържи тези кадри.

#2 ................... в Сряда, 02 юни 2010 09:54

Работя в тази болница и положението е повече от трагично.Тя ще се самозакрие поради липса кадри в работоспособна възраст-а не от г-н Тиков.

#1 ...... в Сряда, 02 юни 2010 09:49

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени