Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Концерт на фолклорен ансамбъл Белица и Детско- юношеска вокално- инструментална школа „Звънче“

15 юли 2016, Петък | 11:47 | прессъобщение

Концерт на фолклорен ансамбъл Белица и Детско- юношеска вокално- инструментална школа „Звънче“

Във Велинградските празници на културата участие взе и състав от община Белица. Фолклорен ансамбъл при Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ град Белица озари сцената на площад „Николай Гяуров“. Ансамбълът е създаден през 1949г. и е носител на много награди и отличия. Със своите изпълнения- „Пушка пукна“, „Моме Стоянко“, „Дайчово хоро“, „Джангурица“, „Яз те залюбих“ ансамбълът създаде прекасно настроение.

Като грандиозен завършек на вечерта, в центъра на Велинград, пяха и танцуваха децата от Детско-юношеска вокално иструментална школа „Звънче“. Гласовитите звънчета на ДЮВИШ ”Звънче” превърнаха концерта в истински музикален празник. Те получиха топло посрещане и много аплодисменти от публиката. Изпълненията на Николета Сачкова, Венелин Каленов, Цветина Вачева, Иванка Алексиева, Калина Десподска, Михаела Нанова и Анелия Рачева развълнуваха почитателите на хубавата  българска музика. Всяко тяхно участие във фестивали и конкурси носи престижни награди и отличия.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени