Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поклон, маестро !

13 юни 2010, Неделя | 16:58 | култура

Концерт в памет на Маестро Димитър Дойчинов

Концерт в памет на ДойчиновВ топлия 12-ти юни в залата на ОНЧ "Отец Паисий 1893" ученици на маестро Димитър Дойчинов изнесоха концерт в негова памет и казаха "Поклон, маестро !" с чудесните си изпълнения. Скъп гост на кончерта беше Августина Данаилова, сестра на маестрото. Димитър Дойчинов е инициатор и организатор на Балканския фестивал на класическата китара. В 8 поредни години под неговото вещо ръководство през месец май Велинград бе сцена на изкуството, изградено върху ритъма, хармонията и мелодията.

На тази сцена са звучали вълнуващите изпълнения на китаристи от Македония, Израел, Сърбия, Гърция, Кипър, Франция, Германия, Австрия, Турция, Румъния, Швейцария и България. Община Велинград предлага този Балкански Фестивал да носи името на маестрото, чието единствено желание е било музиката да живее възможно по-съвременна и прекрасна в изпълненията на неговите ученици и приятели. Участниците в концерта: Китарно трио Асен и Милена, Мандолинен квартет "Сезони", Стела Митева Динкова и китарно дуо Иван Чакъров и Костадин Ланджов показаха, че маестрото живее в тяхната музика, в изпълненията им, признанието и обичта им !

 

Вижте част от концерта:

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени