Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Конференция за минералната вода

13 януари 2010, Сряда | 21:59

Кметът свика конференция за топлата минерална вода

Кметове Велинград   Днес, 13-ти януари, от 11 ч. в малката зала на Община Велинград се проведе конференция във връзка с безвъзмездното стопанисване на минералните води от трите находища във Велинград и едно в сeло Драгиново. Присъстваха кметът Лебанов, заместниците му Бабучи, Янчев, Кехайова и Цветанова, PR-а Росица Пашова, Мрамор Полежански, представители на местни медии и др.

   На 28-ми декември 2009 кметът на Община Велинград Иван Лебанов е изпратил писмо до Министерството на околната среда и водите и Националното сдружение на общините в Република България във връзка с изготвените промени в Закона за водите, с което ще бъде дадено безвъзмездно право за ползване и стопанисване на находищата с минерална вода за срок от 35 години. В подготвения проектозакон има приложен списък на тези находища, където под номер 27 е включен този на село Драгиново. Тъй като във Велинград има 3 минерални находища, но те не са предвидени от Министерството на околната среда и водите, общинското ръководство на община Велинград изяви желание те да бъдат включени.

   „Общинското ръководство няколкократно прави запитване до Министерството на околната среда и водите и Басейновата дирекция - Пловдив за делегирани права за стопанисване на минералните води  във Велинград, тъй като на практика – Вода газим, жадни ходим” - информира кметът Лебанов.

    Съвместно с Инициативния  комитет „Да поработим за Велинград” Общинското ръководство на Велинград организира подписка в подкрепа на това искане. Подписката ще се води до 25 януари в основните училища, читалища, пенсионерски клубове и кметства.

    На конференцията бяха зададени въпроси от местни медии, на които отговориха кметът Лебанов, зам кметът Валя Цветанова и Мрамор Полежански. „Общината има готовност и потенциал за стопанисване на тези находища”, обобщи Валя Цветанова.

Коментари

vodata si e na velingrad i mnogo qsno 4e trqbva velingrad da se razporegda s neq abe kakvo stava s taq dargava da vleze6 v4ugd dom ida se razporegda6 vse edno si si u vas kmete pravi kakvoto trqbva nie sme s teb uspex

#1 pitanka в Сряда, 13 януари 2010 23:33

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени