Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Учителите по "Религия и православие" с участие в конференция

09 юни 2015, Вторник | 16:10 | общество

Трета епархийска конференция на учителите по „Религия-Православие”

На 6-ти и 7-ми юни в манастира „Св. св. Кирик и Юлита” се проведе Третата епархийска конференция на учителите по „Религия-Православие” на тема: „Добри практики в обучението по Религия в Пловдивска епархия”.Форумът бе благословен от Пловдивския митрополит Николай.

Знеполскиятият епископ Арсений приветства учителите от името на епархийския митрополит Николай.

Коста Костов,главен експерт в МОН, прочете Поздравителен адрес от  Ваня Кастрева- заместник-министър в образователното министерство. Великотърновският митрополит Григорий награди победителите в ХІV Национален конкурс „Бог е любов” на тема „Любов и милосърдие”.

На конференцията присъстваха старши експерти от РИО- Пазарджик, Пловдив,Русе,учители и духовни лица.Представиха се 22 презентации и доклади на учители по религия от цялата Пловдивска епархия - Пловдив, Пазарджик, Карлово, Септември, Смолян, Велинград, Белово, Труди Ракитово.

Г-жа Недка Чолакова, завеждаща Културно-просветния отдел на Пловдивската Света Митрополия, запозна аудиторията с актуалното състояние на предмета в образователния процес като подкрепи изложението си с  документалния филм „Децата на Пловдивска епархия”.

В ОУ”Христо Ботев”- Велинград, ЗИП Религия се изучава от 12 години, благодарение  усилията на ръководството на училището с  директор госпожа Марияна Байлова ,желанието на учениците,съгласието на родителите и Пловдивска Света Митрополия, която осигурява безплатни учебници и учебни помагала.Преподавателят по предмета в училището- главен учител Лора Методиева,представи презентация на тема ”Обогатяване на познавателните компетентости на учениците от начален етап чрез обучението по ЗИП Религия”. Мисията на единственото училище във Велинград, което предлага изучаване на Православие, е че заедно   с общообразователното ниво трябва да се развива и духовното у децата, за да могат да съхранят своята самобитност и етническа принадлежност.

На следващия ден  в манастирския храм „Света Параскева” бе отслужена Божествена света Литургия. В края на втората работна сесия Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай награди участниците с Благодарствена грамота и пожела здраве и успехи в благородната кауза - да бъдеш учител на вярата и добротата.

Коментари

:y :y :y :y :y :y

#1 в Четвъртък, 18 юни 2015 10:26

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени