Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Конференция за водата в СОУ „Васил Левски“

23 март 2014, Неделя | 18:59 | общество

Иниациативи за отбелязване Деня на водата

Конференция в СОУ В поредицата от мероприятия, посветени на Международния ден на водата под надслов “Водата е живот“, на 20-ти март в конферентната зала на СОУ „Васил Левски“ се проведе конференция на тема  „Екологично състояние и екологично образование“ по проект  „Екологично образование- стъпка към бъдещето на планетата“. Целта на проекта  е проучване, сравняване и анализиране на екологичното образование в България и Турция и косвено подобряване и опазване на околната страна в размери, доближаващи се до европейските стандарти.Бенефициент по проекта е Регионалния Инспекториат по Образованието Пазарджик  с координатор Весела Тодорова,  а координатор  от турска страна- Ерол Гиргин.

На конференцията присъстваха ученици от 9-ти „а“, 9-ти“б“ и 12-ти „б“ клас с класни ръководители Ц. Райчева, И. Янчева, Л. Рижук, гости от Турция, област Карабюк, работещи в сферата на образованието, Валентина Кайтазова-началник РИО Пазарджик, Весела Тодорова, Ваня Апостолова- старши експерт по ОНГО( Обществени науки и гражданско образование) при РИО. Преди официалната част на мроприятието присъстващите имаха удоволствието да изгледат  филма „Великая тайна воды“, както и една презентация, с която ученици от СОУ „Васил Левски“ през миналата година са представили  Велинград и своето училище.

Конференцията включваше два доклада с презентации:

- „Екологично състояние и рискове за Община Велинград“ - представен от Васил Аврамов и Илина Янчева;

- „Екологичното образование в начален и прогимназиален етап на основното образование“ - представен от Румяна Бояджива и Елза Моллова;

Учениците от „Училище за водата“ към СОУ „Васил Левски“  изненадаха присъстващите в залата с кратки, но интересни презентации:

- А. Фургьова, Т.Димитрова и К. Кючуков  представиха дейността на тяхната компания „Green Future“ и резултатите, които са постигнали;

- „Използване на лечебните води през вековете“ - М. Терзиева, Г. Белев, Е. Мунева;

- „Минерални води на Велинград“ - Радослава Райчева и Емил Моллов;

- „Скритите послания на водата“ - В. Дженева, Д. Налбантова и Ф. Налбантова;

С поглед към бъдещето“ - последната презентация, Басма и Ели от 12-ти „б“ кл. ни представиха един нов Велинград, град на бъдещето, град на техните мечти.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени