Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Научно- практическа конференция

06 февруари 2012, Понеделник | 08:36 | образование

Научно- практическа конференция в СОУ „Васил Левски”

Емил МолловНа 3-ти февруари от 13.30 ч. в конферентната зала на СОУ „Васил Левски” се проведе научно-практическа конференция на тема „Приложение на ИКТ в управлението на училището”. Конференцията бе организирана с почетното председателство на г-н Йордан Чалъков- началник на РИО Пазарджик и е посветена на 90 годишния юбилей от откриването на първото средно училище в Чепинското корито , чийто правоприемник е СОУ „Васил Левски”. Конференцията обедини желанията  на участниците да споделят практики, свързани с използването на информационно-комуникационните технологии ( ИКТ ) в управлението на училището и в организацията и провеждането на образователно-възпитателния  процес. Специални гости на конференцията бяха Мустафа Джамбаз и Георги Янчев. След една  твърде емоционална презентация  „40 съвета за всеки ден”, представена от директора на училището  Емил Моллов, конференцията навлезе в същинската си част. С доклад „Възможности на информационните системи  и тяхната роля за оптимизиране управлението на съвременното училище”, съпроводен с презентация, бе сложено началото на конферентния ден.

Г-жа Александра Полищук-ст.експерт по ОСО в РИО Пазарджик даде старт на новата творческа практика с използването на ИКТ „Моята зелена приказка”. С написването на тази „Зелена приказка” екип от пазарджишка област с ръководител Ал. Полищук и членове Емил Моллов, Таня Благова-ПГИТ Пазарджик, Янка Кметска –ОУ „Христо Ботев” Септември и Даниела Келчева – СОУ „Проф.Иван Батаклиев” Пазарджик ще участва в националния конкурс за директори на училища „Иновации в управлението”.

Своето творческо въображение в написването на приказката ще покажат и учителите от СОУ „Васил Левски” г-н Папанов, г-жа Кьосова, Благова и Чорева.

Конференция в СОУ Васил ЛевскиНеджат Кехайов- ПДУД в училището прикова вниманието на присъстващите с една твърде интересна презентация „Информационно-комуникативните технологии-средство за подобряване на ефективността в работата на помощник-директора по учебната дейност”. Конферентният ден завърши с два доклада с презентации, свързани с работата на началния учител. Те бяха изнесени от Цвета Гергова- ОУ „Неофит Рилски”, на тема „Практически модели за работа в класната стая на иноваторите” и Кинче Благова- СОУ „Васил Левски”, на тема „Взаимодействие между участниците  в образователно-възпитателния процес чрез използване на Интернет”.

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени