Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

15 февруари 2014, Събота | 20:16 | образование

Училищен етап за четене на руски език

Конкурс за четене на руски езис в ОУ

На 14-ти февруари 2014г. в ОУ"Христо Ботев" се състоя училищен етап на международния конкурс за четене на руски език "Живая классика", който се провежда под егидата на Сдружение "Русофили", МОМН, Посолството на Русия в България, Фонд "Русский мир" и др. Участниците- шестокласници, изучаващи руски език , прочетоха в оригинал откъси от произведения на руски автори.

Присъстващите г-жа Байлова - Директор на училището, г-н Аврамов - Председател на Сдружение "Русофили", г-жа Сергева - жури, родители, учители, ученици, както и  гости на състезанието, бяха впечатлени от доброто владеене на езика. Те показаха това чрез аплодисментите си.

Тримата победители - Стефка Марова, Христине Стоилова и Иван Синапов продължават участието си в следващия етап.

Гостите бяха приятно изненадани от чудесно изпълнените руски песни на ученици от петите, шестите и седмите класове.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени