Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Конкурс „Аз съм дърво с история – защити ме”

10 март 2016, Четвъртък | 13:00 | общество

РИОСВ-Пазарджик обявява конкурс „Аз съм дърво с история – защити ме”

 Аз съм дърво с история – защити ме” е темата на Регионален ученически конкурс, организиран от РИОСВ-Пазарджик и Регионалния инспекторат по образованието, по повод Международния ден на Земята - 22 април. Конкурсът дава възможност на ученици от пети до дванадесети клас и на техните учители да станат изследователи, откриватели и природозащитници в действие. Участниците могат да разкажат истории за дървета с истории, за да стане ясно, защо са ценни за хората и за природата в област Пазарджик. Ще бъдат класирани номинациите за дървета, които и днес можем да видим на територията на област Пазарджик. Комисия, с участието на експерти от РИОСВ, ще определи дърветата, които ще кандидатстват пред МОСВ за „защитено” или „забележително”.

Изпратените до 11 април 2016г. номинации ще бъдат селектирани от компетентно жури. Те трябва да съдържат: описание на дървото – местонахождение и характеристики - вид, възраст, височина, обиколка и други особености /състояние, необходими поддържащи мерки и др./, до 3 снимки на дървото в електронен формат, с добра резолюция и кратък пояснителен текст, информация за номиниращияи телефон за връзка.

Знаете ли история за дърво с история? Старо, красиво, специално - за вас, за вашето семейство, приятели, училище, село или град. Разкажете ВАШАТА НЕГОВА история и ни убедете, че е ценно не само за вас! Намерете съмишленици, действайте в екип - с ваши приятели, учители и близки! Специалните и поощрителните награди са осигурени от Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Пазарджик.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени