Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

11 конкурс за изписване на яйца

27 март 2010, Събота | 16:32 | общество, култура

Конкурс в ОДК

Конкурс изписване на яйца   На 26 март в Общински детски комплекс се проведе 11 пореден конкурс за изписване на яйца по традиционната восъчна техника. Тя е характерна с изпълнение на разделни поясни линии. Извършва се с писалка и восък върху бели яйца, след което те се сваряват и боядисват в червено. В конкурса участваха деца от различни училища във Велинград в три възрастови групи - от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. Конкуръст бе открит от директорката на ОДК - Юлиана Ковачева, която обясни регламента за провеждането му и остави децата да творят.

   Всяко дете изработи по две яйца, които по-късно бяха сварени и боядисани. Трудът на децата бе оценен от авторитетно жури - председател: Валя Цветанова, зам. председател: Снежана Велева, членове: Георги Куманов и Гери Грънчарова. Атмосферата, в която работиха децата бе много задушевна, изпълнена с прекрасните песни на "Караоке".

   Първо, второ и трето място в различните групи взеха: Първа възрастова група - Стоилка Бозева, Мария Пашова, Елена Илиева и поощрителна Велина Филипова, Втора възрастова група: Владимир Чечев, Каролина Филипова, Екатерина Карпачева и две поощрителни: Светлена Николова и Виолета Пухалева. Трета възрастова група: Ваня Калоферова, Елена Бекташева и Мария Пиронкова. "Сребърната писалка" бе връчена на Магдалена Паскалева.

   Всички ученици получиха великденски пъзелчета от фирма "Пет" и сладка почерпка от Общински детски комплекс.

Вижте видео:

Get Adobe Flash player

Коментари

Браво на децата.

#2 Rdlk в Неделя, 28 март 2010 19:40

Ami mislq 4e nqma nujda ot komentar! Talanta si e talant! Bravo na decata! Mimka obi4am te tati!

#1 Spas Pashov в Събота, 27 март 2010 16:46

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени