Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Консултативен съвет по туризъм Велинград заседава

17 март 2016, Четвъртък | 07:53 | прессъобщение

Консултативен съвет по туризъм Велинград заседава

Проведе се първото заседание на Консултативния съвет по туризъм на 16-ти март от 16:00 часа в сградата на общинска администрация. Вече има внесено и гласувано решение в Общински съвет за правилника, организацията и дейността на Консултативния съвет по туризъм.

Съветът включва: членове- кмет на общината, двама зам.- кмета, трима директори на дирекции от Общинска администрация, директора на Историческия музей, представители от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, представител на туристическо дружество, представител на Професионална гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов”. Набелязаната цел на КСВТ е изработването на годишна програма за разходване на средствата, събирани от курортна такса и други приходи. По закон тези средства могат да се влагат само за развитие на туризма: в инфраструктура, зелени площи, информационни центрове, реклама.

На първото заседание съветът прие стратегията за устойчиво развитие на туризма в Община Велинград 2016-2020 г. и решение за участие на общината в Организация за управление на туристическия район „Родопи“. Предстои тези две решения, взети от КСВТ, да бъдат одобрени и  от Общински съвет Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени