Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кулинарен конкурс

07 май 2011, Събота | 11:25 | образование

Кулинарен конкурс в ПГИТ „Алеко Константинов”

Кулинарен конкурсПод мотото „Хубав, хубав Великден, дваж по-хубав Гергьовден” се проведе Третият демонстрационен конкурс по готварство, сладкарство и хлебарство в ПГИТ „Алеко Константинов”. Най-красивите пролетни празници- Лазаровден, Великден и Гергьовден, намериха  израз в приготвените традиционни ястия и във възстановката на обичаите, характерни за тях.

11 отбора от настоящи и бивши учители и ученици-професионалисти и непрофесионалисти показаха уменията си в демонстрираните от тях кулинарни изкушения. Бе наблегнато на пролетно барбекю, италианска паста, великденски сладки, великденски пити и козунаци. На красиво подредените маси можеха да се видят:

ЯстияМакарони „Матриациане”, пилешки гърди в марината; Пилешки шишчета и паста „Ала Карбунара”, татарски кюфтета, лимонови карета; Пилешко филе, пълнено със зеленчуци и барбекю, паста „Болонезе”;Комбиниран сач от з вида месо и зеленчуци; Комбинирани шишчета с крутони; Овнешки пържоли с гарнитура и задушени картофи;Спагети по булонски; Пролетна паста барбекю „Пещерата на мечката”.

Демонстрационният конкурс бе умело воден от Ради Стамболов - шеф от Евроток, който бе и председател на журито с членове Константин Гончев и Благой Нонев. Те дадоха заслужени номинации:

При готвачите:

Отборът на Палма де Майорка за най-голяма екзотика и оше нещо;
Отборът на веселите готвачи за най-автентично приготвени спагети;
Отборът на фабрика за щастие за най-големите ентусиасти;
Отборът на веселите мечета за най-изобретателните;
Отборът на баровците за най-големите баровци;
Отборът на самоотвержените за приготвената навън скара.

При сладкарите и хлебарите номинации получиха :

-Най-хубава направени мераклийски козунаци  от учителите и по думите на г-жа Белухова „Чепински мерак, каменска магия, изплетени с ръчички като пчелички”;

-Най-професионални козунаци на Велинград;
-Козунаци на бъдещето;
-Най-перспективните сладки на учениците;
-Най-хубавата ретрорецепта на учителите.

След обявяване на номинациите Ради Стамболов Награди г-жа Тодорка Ланджова за цялостен принос в кулинарията.

ЛазаркиДемонстрационният конкурс се превърна в една фиеста от много вкусотии, много усмивки и веселие, много настроение от песни и танци. Удоволствието да присъстват на този конкурс имаха зам.кметове от Община Велинград, директори на велинградски училища, г-жа Кайтазова от РИО и г-жа Гатева от МОМН, които със сигурност ще запазят прекрасни спомени от топлотата и гостоприемството на велинградчани.

 

Get Adobe Flash player

Коментари

:)

#3 в Понеделник, 09 май 2011 17:16

ТОВА Е КОНКУРСА!!! МЛАДИ И ПОЗАСТАРЯЛИ-ВСИЧКИ И ВСИЧКО, ЗА ДА БЪДАТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ УЧЕНИ И ЩАСТЛИВИ ,ПЪЛНОЦЕННИ БАЩИ И МАЙКИ-ГРАЖДАНИ НА ЕВРОПА!В ТАЗИ ГИМНАЗИЯ СЕ РАБОТИ ТАКА-С ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ ,ЗНАНИЕ И МЪДРО УПРАВЛЕНИЕ!НИЕ ,РОДИТЕЛИТЕ СЕ ГОРДЕЕМ С ПОСТИЖЕНИЯТА НА ДЕЦАТА ,КОИТО ОБУЧАВАТЕ ВИЕ, СКЪПИ УЧИТЕЛИ!ЖЕЛАЕМ УСПЕХИТЕ ВИ ДА НЕ СТИХВАТ И ВИНАГИ ПРИ ВАС ДА СЕ УЧИ С ЖЕЛАНИЕ И ПЕРСЕКТИВА!

#2 umnata megi в Неделя, 08 май 2011 16:55

хехе, браво! Потекоха ми...

#1 mirrea в Събота, 07 май 2011 12:52

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени