Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кулинарни изкушения във Велинград

11 юни 2017, Неделя | 22:09 | прессъобщение

Кулинарни изкушения в центъра на Велинград

На  10 юни от 11:00ч. на централния площад ‘Николай Гяуров’, се проведе „Втори кулинарен фест –Велинград 2017“.  Той бе организиран от Chef’s Club Velingrad, Община Велинград, Българската Асоциация на професионалните готвачи и ПГИТ „Алеко Константнов“ .

Зам.-кметът Светла Томова откри феста с приветствие към участниците, като им пожела успех. Сред официалните гости на откриването бяха Председателят на ОбС-Велинград инж.Бельо Мандраджиев, директорът на дирекция „ИПРТ“ на Община Велинград Цвета Спасова, директорът на ПГИТ „Алеко Константинов“ Любка Байлова.

Водеща на събитието бе прекрасната и слънчева Сандра, която е създател на списание „1001 рецепти“.

Фестивалът събра на едно място шеф- готвачите на България, които представиха различни техники в готвенето, презентации, демонстрации, както и готварски уреди и оборудване.

Най-добрият пицар в страната Цветелин Първанов, показа технологията за класически пици и пица акробатика. 

Щандът на сладките изделия също привлече вниманието на присъстващите. Наред с многото кулинарни изненади  имаше  и демонстрация на карвинг.  

Тази година бе включен и конкурс „Най-добър готвач на Велинград“, в който Първото място грабна Станислава Калайджиева, второто място бе за Благой Чушков, а на Трето място- Мустафа Чекеров.

В концертната програма участие взеха КСТ „Импулс“, Трио „Парадайс“ и ПАНПТ Чепино- „Чепинче“.

Така площад ‘Николай Гяуров’ се превърна в място, предлагащо богата палитра от вкусове и аромати, на което можеше да се опитат кулинарните вълшебства на едни от  най-добрите в бранша. 

Организаторите създадоха празник на сетивата, имащ за цел не само да задоволи различните вкусове на публиката, но и да отговори на нарастващата потребност от естетика и културни ценности в приготвянето и консумацията на храни. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени