Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кулинарно междучасие „Манджицу“

04 ноември 2016, Петък | 15:17 | образование

Кулинарно междучасие „Манджицу“

Внимание! Очаква се нашествие на кулинарни нинджи „Манджицу“.

С удоволствие ви информираме, че СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Велинград е сред петте училища в България, избрано от лидера на пазара Lidl за реализиране на първия по рода си проект на Lidl България, съчетаващ в себе си образователния и кулинарен фокус, насочен към малките ученици.

Палавниците от 3-а клас с учители зам. директор Лиляна Шаламанова и ст. уч. Веселка Аршинкова, и 4-б клас със ст. учители Маргарита Гергева и Йорданка Янчовичина ги очаква приказно пътешествие в света на кулинарните изкушения на „Манджитцу“ и ще станат войни на здравословното хранене.

Но какво е „Манджитцу“? Система от теория и практика за здравословното хранене разработена за малките ученици. Специално подготвени „сенси“/в превод от японски – учител/ ще обучават своите „падуани“/в превод от японски – ученици/ в рамките на кулинарните междучасия. С помощта на професионални кулинарни специалисти нинджите ще приготвят здравословна храна.

Защо е добре да се занимават учениците с „Манджитцу“? С проекта „Кулинарно междучасие Манджитцу“ Lidl България цели да постави основите на различното отношение и повишен интерес към разнообразната и здравословна храна и помогне на родителите в правилното хранене на децата.

Чудо!

„Манджитцу“-то е забавна игра, която те превръща в кулинарен нинджа.„Манджитцу“ е практическо изкуство на забавното и здравословно хранене, което е организирано в три етапа и стартира на 16.11.2016г. в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Велинград.

Изненадите са многобройни.

Но най-значимата е възможността за финансова целева субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих на територията на училището.

Печели само едно училище от 5-те одобрени.

Но ние:

„Знаем как да ядем!“

„Здрав дух в здраво тяло!“

А Lidl ще ни научи най-добре!

Нинджи „Манджитцу“ Вие сте на ход!

 

Р-л на проекта:

Зам. директор Лиляна Шаламанова

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени