Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Купа и медали за ПУ "Драган Манчов"

28 април 2015, Вторник | 12:40 | образование

ПУ "Драган Манчов" с участие в национално мероприятие

На 24-ти и 25-ти април в палатите на Международен панаир в град Пловдив, Министерството на образованието  организира огромно мероприятие от национален мащаб „Панорама на професионално образование“, където бяхме участници и ние, учениците от професионална паралелка от Помощно училище „Драган Манчов“, Велинград. Възпитаниците от професионални гимназии от цялата страна демонстрираха своите  умения пред журито и многочислената публика, състезаваха се за званието  „най-добрия“. Ние участвахме в раздел „Стилни мебели и дърворезба“ с експозиция от изработените от учениците тапицирани столчета и табуретки. Високото качество на изработка, издържан стил и ефектен естетически външен вид се дължи на професионалните умения и подготовка, които получават младежите чрез провеждане на практически стаж в условията на реално производство  със съвременни машини и модерно оборудване. 

Възможност за провеждането на този стаж ние осигурихме чрез проект 17-00-453/19.09.2014 на ММС по ПО  ПОДПРОГРАМА 2 „НАЦИОНАЛНИ МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ И КАМПАНИИ“ НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖТА (2011-2015) „Професионално образование и реализация на младежи със специални потребности в община Велинград” , разработен и изпълняван от Сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство при Помощно училище „Драган Манчов”, гр. Велинград“ за шестмесечен период от януари до юни 2015 г.

Получихме най-висока оценка от журито, под ръководството на зам министъра на МОН госпожа Кастрева. Купата и медалите на децата бяха връчени от г-жа Маргарита Гатева от МОН. Радостта от победата раздели с нас и г-жа  Александра  Полищук-старши експерт от РИО Пазарджик, която беше с нас и ни подкрепяше.

Съдействие, толерантност, съпричастност, прекрасно човешко отношение и много добрата организация на мероприятието остави незабравимо впечатление в душите на нашите ученици и нас, учителите, които бяхме свидетели на всичко случващо се.

Радостта от успехите, приповдигнато настроение и емоции от преживяното, зареди всички нас с положителни нагласи и мотивация за участието в такиви събития за бъдеще.

Ние доказахме, че сме можещи и можем да бъдем равни сред най-добрите.  

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени