Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Лебанов се върна от Якутия

27 февруари 2014, Четвъртък | 15:34 | прессъобщение

Република Саха в тясно сътрудничество с Община Велинград

Лебанов в Якутия

Кметът на община Велинград Иван Лебанов посети далечната Република Саха (Якутия). Поводът на посещението бе подписването на договор за взаимно сътрудничество в сферите на инвестициите,здравеопазването, балнеологията и туризма, културата и спорта между Велинград и община Якутск.

Срещата с кмета на Общината, запознаване с възможностите за здравен туризъм, както и редица посещения на знакови обекти в града, бяха в програмата на градоначалника. Той посети децата спортисти в спортния комплекс в Якутск, където им разказа за своята спортна кариера и постижения. Лебанов бе гост и в ОДК в час по изкуства. Освен това кметът се запозна и с историята на първата кариера за добиване на елмаз „Мир“ в най-студеният град, който тази година отбелязва своята 60 годишнина. Най-голямата диамантена мина в света с дълбочина 500 метра спасила икономиката на региона и до днес градът работи в пълна сила с богат добив и изградена инфраструктура.

Лебанов в Якутия

В своята визита кметовете на общините Велинград, Мирнийи Якутск се срещнаха с министъра  за здравеопазването Александър Горохов. В работната среща участва и директорът на руската компания „Славянски артел“ Вячеслав Думенко, която се занимава с продажба на недвижими имоти и организиране на екскурзии в цял свят. Компанията е и издател на списаниеза „Резиденс Сибир - Недвижими имоти и почивка, без граници ". 

Лебанов в Якутия

Кметът на Община Велинград изрази своята възхита от екзотичната страна, 40% от територията на която се намира зад Полярния кръг. 

Якутия е една очарователна и безспорно предизвикателна държава, сподели Лебанов. Визита от руска страна се очаква в средата на  месец април.

Коментари

Нищо няма да се случи, поне ще му остане екскурзията ,а с какви пари :?...

#1 в Събота, 01 март 2014 08:59

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени