Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Лебанов подписа меморандум

09 ноември 2009, Понеделник | 12:32

Меморандум за сътрудничество между Централна Асоциация на Общините и Селищата в Гърция и Асоциацията на общини от Южен централен район „Хебър”

Иван Лебанов подписва меморандум   Oфициална българска делегация, организирана от Асоциацията на общините от южен централен район „Хебър” се завърна oт гръцкия град Трикала. Тя бе на четиридневно посещение в община Трикала по покана на кмета на гръцкия град г-н Михаил Тамилис. Делегацията включваше кметове и представители на общинските съвети и общинските администрации на общините членове на АОЮЦР „Хебър“, между които г-н Константин Георгиев - изпълнителен директор на Асоциация на общини от южен централен район „Хебър”, проф. Атанас Тасев – председател на ITS – България, кметовете на Велинград – г-н Иван Лебанов и на Панагюрище – г-н Георги Гергинеков, г-н Пламен Петков – председател на Общински съвет на община „Марица”, г-н Георги Титюков – зам. кмет на община Пловдив, г-н Васил Кадийски – зам. кмет на община Септември, и др. Представителите на делегацията бяха официални гости на мероприятията, свързани с националния празник на Гърция – 28. 10. 2009г.

   В резултат на срещата бе подписан международен Меморандум за сътрудничество между Централна Асоциация на Общините и Селищата в Гърция и Асоциация на общини от Южен централен район „Хебър”. От страна на АОЮЦР „Хебър” Mеморандума подписаха изпълнителният директор – г-н Константин Георгиев и г-н Иван Лебанов – кмет на община Велинград и член на УС на АОЮЦР „Хебър” , а от гръцка страна – г-н Димитрис Циантис – кмет на Пластира и представител и член на УС на АОСГ и г-н Михаил Тамилис – кмет на Трикала и член на УС на АОСГ. Целта на Меморандума е осъществяването на сътрудничество за въвеждането в общините членове на АОЮЦР Хебър на:

   1. Електронна община;
   2. Управление на медицински и транспортни услуги;
   3. Подбор и обучение на служители в областта на новите технологии.

   Друга цел е да се използва гръцкия опит при въвеждането на високите технологии в обществената сфера за осигуряване на удобство на гражданите при ползване на услуги от общините. Община Трикала първа в Гърция е въвела Електронната община в административното обслужване и интелигентните транспортни системи за обслужване на трафика чрез общинска фирма, създадена по проекта e-Trikala.

    В присъствието на изпълнителния директор на e-Trikala – г-н Одисеас Раптис, в реално време нагледно бе представена ползата от дигиталните технологии при прякото обслужване на гражданите. Общинското дружество e-Trikala предоставя безплатен безжичен достъп до интернет на своите граждани, като по този начин се осъществяват следните програми, обслужващи местното население и гостите на града. Екипът на АОЮЦР “Хебър” има желание да разработи проект за въвеждане на тези технологии в общините от Асоциацията съвместно с гръцките си партньори.

    Делегацията посети още и град Лариса, където е реализирано ИТС обслужване в автобусните паркове. Проведоха се срещи с проф. Василис Мизарас – президент на ITS – Гърция, г-н Анастасиос Врахинопулос – управител на Info Trip – фирмата разработила и въвела ИТС в Трикала и Лариса.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени