Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Иван Лебанов подкрепи АРР

15 юни 2010, Вторник | 17:32 | прессъобщение

Лебанов се застъпва за „Къщата на Цвета” и досегашния й ползвател АРР

ПресъобщениеКметът на община Велинград Иван Лебанов изпрати писмо до изпълнителния директор на Национален дарителски фонд ”13 века България” Греди Асса по повод намерение на фонда да се освободи сградата на „Къщата на Цвета”. Там в момента се помещава Сдружение”Агенция за регионално развитие-Велинград/Център за бизнес и информация” и сградата се използва за съвместни инициативи от общината и неправителствената организация. „Съвместното ползване на сградата от Общината и Сдружението играят важна роля в културния живот на града. Постоянната експозиция от занятчийски произведения и картинната галерия  се допълват взаимно като превръщат тази къща в единствен по рода си център на изкуствата и занаятите в града.
Сдружението участва в разработването на проекти и програми, които стимулират местните занаяти. В тематичните базари се организират изложения на деца с увреждания и деца, лишени от родителска грижа, като събраните средства се използват за подпомагане на самите деца. Дейността на Сдружението е изключително разнообразна и насочена не само към жителите на града, но и към туристите, които непрекъснато търсят разнообразие както за себе си така и за децата си. Благодарение на рекламата, която Сдружението прави в хотелските комплекси, гостите на Велинград научават за „Къщата на Цвета“ и проявяват интерес да я посетят.
Във Велинград липсва друго подходящо място за организиране на изложби, презентации и обучения , което да задоволява нуждите на Сдружението за изпълнение на тяхната дейност.
Като неправителствена организация Сдружението спомага за ефективното сътрудничество между администрацията и гражданите и участва в разработването и реализирането на проекти и програми с общинско значение.
    Като кмет на Община Велинград се обръщам към Вас като Ви приканвам да преразгледате намерението си и вземете решение, което би било полезно за всяка от заинтересованите страни“ се казва в писмото до изпълнителния директор на фонд“13 века България“.
 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени