Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът подписва нов проект

09 ноември 2009, Понеделник | 18:24

Кметът Лебанов подписва договор в МТСП, по който в община Велинград започва изпълнението на нов проект

Иван Лебанов   Утре (10 ноември) кметът на община Велинград Иван Лебанов ще подпише договор за изпълнението на нов проект. Проектът е към Министерството на социалната политика, фонд «Социално подпомагане» за предоставянето на услугата «обществена трапезария». Услугата ще се осъществява от община Велинград, съвместно със Сдружение “Национален център за социална рехабилитация”.

   В рамките на тази дейност ще бъде определен екип за управление на проекта - ще се проведе среща с участието на партньора “Домашен социален патронаж” и Дирекция “Социално подпомагане”. Предвижда се изготвянето на критерии, по които социални работници от “Домашен социален патронаж” ще изберат 55 лица по критерии като: здравословно състояние, размер на доходите, липса на близки, които да ги обгрижват и др. За тях ще се осигури топла храна през най-тежките зимни месеци.

   Чрез проучване на потребностите от нови социални услуги ще се състави пълна и реална картина относно потребностите на целевата група от алтернативни социални услуги, които да бъдат предоставяни от общината.

   Чрез предоставянето на услугата “обществена трапезария” се цели доставянето на топъл обяд по домовете на целевата група. Тази дейност ще се изпълнява от община Велинград, чрез своето звено за предоставяне на социални услуги “Домашен социален патронаж”. Храната ще се приготвя в кухнята на ДСП, след което по изготвен график се разнася по домовете на бенефициентите от персонала на патронажа.

Коментари

BRAVO VANKA 4UDESNO

#2 pesata в Петък, 13 ноември 2009 22:14

Браво, браво !

#1 Rdlk в Понеделник, 09 ноември 2009 23:05

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени