Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Иван Лебанов на среща с Областния управител Трендафил Величков

14 април 2015, Вторник | 20:38 | прессъобщение

Кметът Иван Лебанов на среща с Областния управител Трендафил Величков

На Велики четрвъртък областният управител Трендафил Величков вчръчи грамоти на хората, които се бориха и работиха активно за справяне с бедственото положение в Fбщина Велинград. Областният управител се срещна с кмета на Община Велинград Иван Лебанов, като двете страни коментираха едни от най-наболелите проблеми на общината. Градоначалникът представи в писмен вид проблемите, касаещи бъдещето на Велинград. Като основни точки Иван Лебанов отбеляза следното:

На първо място - Минералните находища за квартал Лъджене и  квартал Чепино са собственост на Министерство на околната среда и водите. Тъй като техните каптажи и водопроводи са много стари и не се  поддържат добре, счита се, че предоставянето им за стопанисване от Община Велинград ще доведе до подобряване на тяхната експлоатация и привеждането им в изискващия от закона вид.

На второ място- Във връзка с тежките атмосферни условия общинската улична и пътна инфраструктура бе  разрушена значително. За това Община Велинград има необходимост от  допълнително финансиране за обновяване и преасфалтиранена  съществуващата улична и пътна мрежа.

Третото намерение на общинското ръководство е , че в гр. Велинград сградата на Диетичния стол е на разпореждане на  Министерството на здравеопазването. Същата се руши и придобива статут на сграда, опасна за живота на гражданите. За прехвърляне на собствеността върху Община Велинград са писани многократно писма до Министерски съвет на Република България, Министерството на здравеопазването и до Областен управител на област Пазарджик с изх.№ 003-00-3/ 28.01.2014г. и изх. № 018-00-30/14.02.2014г. Община Велинград има необходимост от нова детска градина и горе посоченият обект е необходим за тази цел.

На последно място Община Велинград спечели проект „ Зелена и достъпна градска среда в град Велинград“ – финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“- 2007-2013г., по който проект  се предвижда реконструкция и рехабилитация на улици  и благоустрояване на прилежащите елементи. Община Велинград извърши обследване на състоянието на ВиК мрежите по улиците, попадащи в обхвата на проекта и на тази база изготви проект за подмяна на водопровода и  канализацията в най- критичните участъци. Общинското ръководство се обръща към Областния управител Трендафил Величков за съдействие в ПУДОOС относно внесенето заявление за финансиране по проекта за подмяна на водопровода и канализацията с изх.№ 004-08-23/17.02.2015г.

В края на срещата областният управител се ангажира в най-кратък срок да окаже съдействие и необходимата помощ по реализацията на въпросите намерения, които са изключително важни за жителите на  Община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени