Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Иван Лебанов заминава в Аржентина

17 септември 2014, Сряда | 15:44 | прессъобщение

Кметът Лебанов ще замине в Аржентина

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов заминава на посещение в Аржентина. Поводът за визитата е покана от домакините за  евентуално побративяване с град Мендоса. Домакините поемат всички разноски на градоначалника, като имат желание от близо да се запознаят с културата на България и в частност Велинград, с неговите природни дадености и културни забележителности. В бъдеще двата града имат намерение да си съдействат в областта на културата,  туризма и селското стопанство. Мендоса е град, разположен е в Западна Аржентина, в полите на Андите. Главен град е на едноименната провинция Мендоса. Има жп гара на трансконтиненталната линия Буенос Айрес-Валпараисо. Богат селскостопански район и винарски център. Консервна и циментова промишленост. Едни от най-добре виреещите сортове грозде в региона са торонтес и малбек, от които се прави вино изнасяно по цял свят. Кметът на Община Велинград ще бъде на визита в Аржентина от 21-ви до 29-ти септември.

Коментари

Мендоса... звучи като име на наркокартел ;-)Явно тамошните мафиоти са намерили сходни черти с велинградската действителност, щом са решили да се побратимяват :-)

#1 megalamer в Неделя, 21 септември 2014 22:48

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени