Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Едно невероятно преживяване в Австрия

11 септември 2016, Неделя | 13:27 | образование

Едно невероятно преживяване в Австрия

Ученици от паралелките с интензивно изучаване на немски език от СУ„Св.св.Кирил и Методий”- гр. Велинград имаха невероятната  възможност да бъдат през лятната си ваканцията  заедно, да усъвършенстват нивото си на немски език, да играят и да се забавляват прекарвайки незабравими моменти .

Летният лагер беше в ски курорта Semmering в Австрия сред уникалната красота на Алпите, в същото време в близост до Виена и Грац. Обучението се проведе от 4 австрийски преподаватели, които бяха очаровани нивото на владеене немски език от нашите ученици и ги окачествиха като едни от най-силните групи, на които са преподавали до този момент. Организираха им  изнесено обучение до Altenberg, алпийско селце, цветно чисто и красиво, където хапнаха традиционни ястия и се запознаха с местните традиции. Имаха възможност да научат виенски валс, да поплуват в близкото езеро, да се запознаят с австрийската култура.

Двете посещения на Виена бяха изпълнени с много впечатления и емоции.

Посетихме Природонаучния музей, Белведере, Шонбрюн, зоологическата градина, катедралата „Св. Стефан” и разбира се Пратера.

В Грац пробваха рицарски доспехи в местния музей и се изкачиха до часовниковата кула с невероятна гледка към града.

В музея на Брамс се насладиха на неговата музика и обогатиха знанията си за неговия живот.

Незабравимо ще остане и преживяното в Mariazell-градче, приказно цветно и красиво, където се намира катедралата, за която пилирините изминават хиляди километри, за да я посетят. Във фабриката за меденки всички сътвориха своя, всяка една уникално красива и си я взеха за спомен. Във фабриката за производство на свещи се запознаха с тяхното изработване и направиха свои.

Голяма атракция беше и шоуто с грабливи птици в замъка Oberkapfenberg.

Едно от най-сладките посещения- - фабриката за шоколади „Lindth“ стана реалност.

Видяха как се изработват предмети от стъкло във фабриката за производство на стъкло Нойберг.

Вълнения и впечатленията всяка вечер споделяха в проведените тренинги.

Незабравима беше и вечерта, посветена на България, на която присъстваха собственика на хотела, гости на хотела, преподаватели от другите  лагери (имаше и група от Украйна). С театралната пиеса на немски език, презентация за Велинград , български песни и хора вдигнаха публиката на крака и достойно си заслужиха  аплодисментите.

Вълнуващ момент бе и получаването на сертификатите за проведеното обучение.

Това беше само част от вдъхновяващото и динамично образователно приключение в Австрия.

 

Изготвил:  главен учител: Йорданка Прегьова

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени