Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Лятна академия в ОУ „Неофит Рилски”

11 юни 2018, Понеделник | 20:02 | образование

Лятна академия в ОУ „Неофит Рилски” - Велинград

На 04.06.2018г. в ОУ „Неофит Рилски” – Велинград стартира Лятна академия. От сутрин до обяд децата от I до IV клас, както и бъдещите първокласници, са поверени на грижите от екип на начални учители.

Седмичното разписание включва редица учебно-образователни, творчески и спортни дейности. В програмата е предвидено и време за забавни игри, сред които разходка в парка, поход до близка местност, колоездене в двора на училището, щафетни игри и др.

За провеждането на часовете по плуване в централния минерален басейн   специално благодарим на „Спортни имоти и пазари” към Община Велинград, без чието съдействие палитрата от спортни мероприятия на Лятната ни академия нямаше да е толкова пъстра!

Формирането на позитивно отношение към ученето и превръщането на училището в привлекателна територия е определено като основна цел на педагозите, които обгрижват малчуганите – бъдещи първокласници, посещаващи Лятната академия на ОУ „Неофит Рилски”.

Разбира се, че без подкрепата на родителите изграждането на навици за учене, умения и чувство за отговорност у децата, е немислимо. Затова спойката между тези три звена - учител – родител – дете трябва да бъде много здрава! А тази приемственост от своя страна ще допринесе за по-плавния преход от предучилищно към училищно образование, а също и за по-доброто адаптиране към учебния процес. Така на първия учебен ден училищната обстановка за първокласниците ще е позната, тъй като преди това, през лятото, са творили, играли и забавлявали в училище.

Заниманията по плуване приключват на 17.06.2018г. със спортното състезание „Весел делфин”, а останалите дейности на Лятната академия са до 30.06.2018г.

Успех и безброй слънчеви усмивки на нашите възпитаници!    

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени