Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Литературно- музикална вечер

28 април 2015, Вторник | 11:25 | прессъобщение

Литературно- музикална вечер, посветена на Габдулла Тукай

На 26-ти април от 12:00 часа в културен център Къща на Цвета Шуманова се проведе литературно- музикално мероприятие посветено на рождения ден на поета Габдулла Тукай. Целта бе популяризация на културните традиции на волжките булгари – татари в България.

С песни, стихове и танци Сдружение „Волжки булгари” ни пренесоха в света на руската литература. Освен това, гостите успяха да се докоснат до богатството и вкуса на ароматната татарска кухня. Сред поканените гости бяха Конастантин Емилин- културно аташе към посолството на Руската федарация във България, зам.кметът Геогри Янчев, обществени организации и културни дейци. С думи за подкрепа и пожелания за успех към организаторите и участниците се обърна зам.кметът. Председателят  на организацията „Волжки булгари” Алфия Димитрова подчерта, че  една от основните цели на организацията е запзване културата и обичаите на волжките булгари.

В тази забележителна вечер бяха представени различни блюда- пирожки, перемячи, чай с мляко и разбира се чак-чак.

Всички гости бяха възхитени от топлата атмосфера, националните костюми, песни и танци. По традиция на скъпите гости преди тръгване поднесоха армаган и бонбони.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени