Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Магичната Барселона

13 ноември 2019, Сряда | 14:06 | образование

Учители от СУ“Методий Драгинов“, С Драгиново, посетиха Барселона

Случвало ли ви се е ,когато посещавате дадено непознато място да си задавате въпроси като:

Какво прави дадено място  вълшебно и пълно с енергия- духът и емоцията на хората или историята?

В този град не се чудех, не задавах въпроси, защото останах без дъх.

Трима учители от СУ “Методий Драгинов“, село Драгиново,посетихме град Барселона в период 5-16 август 2019 година, по проект Еразъм плюс. Когато споделих с приятели за предстоящето свое пътуване, репликите от тях бяха едни и същи : “Барселона е в сърцето ми“.

Не ги разбирах, докато не се озовах там.

Перфектна организация,високо професионално обучение на тема “Creativity, innovation, motivation and new teaching methodologies”, в училище Барчино .

Получихме нови знания за управлението на ефективна и актуална класна стая, която насърчава ангажираното участие на учениците. Овладяхме интерактивни методи, които стимулират мотивацията и креативността на учениците. Запознахме се с управлението на обърнатата класна стая, получихме идеи как да използваме интернет инструментите за задържане на ученическото внимание и за улеснение на ученето: Project-based Learning, Problem-based learning, Discovery Learning, Photo and Video management, Edmodo, Symbaloo, Kahoot, Quizizz, Book creator, Edpuzzle, WordArt, Animoto, Flipped Classroom. Обмяна на практики, споделяне на опит с преподаватели от други европейски страни. Създаваш нови контакти и печелиш приятелства. Виждаш различни гледни точки, излизаш от обичайните граници и разширяваш мирогледа си. Срещите продължаваха и след обучението. И винаги посрещнати с усмивка и топлина ,която се усеща навсякъде в близо двумилионния  град.

Културата и историята са навсякъде. Където и да ти се насочи погледът,  тя присъства. От величествената Саграда Фамилия до Триумфалната арка, от Парк Гюел до Връх Монджук.От тесните улички по готическия квартал до оживената „Ла Рамбла“. Всичко в този град носи особен дух. Вечерите край магическият фонтан, събрал хиляди хора, дошли да се насладят на музика и водна цветна феерия, която ще помнят до края на живота си. Или пък шумните ентусиазирани фенове на Барса, прибиращи се от пореден футболен спектакъл. И всичко това под погледа на 60 метровият монумент на Колумб, който мълчаливо наблюдава всичко отвисоко.

В този град има от всичко, ето кое го прави вълшебен.

Благодаря ви колеги,че бяхме заедно през тези изпълнени с магия две седмици,благодаря за професионализма, за екипната работа и ползотворният опит, за приключението Еразъм.

……….И на Барселона, която влезе в още едно сърце!

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени