Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Малката звездичка Калина с голяма награда

31 март 2018, Събота | 10:19 | култура

Малката звездичка Калина с голяма награда

От 19 до 24 март 2018год. в Санк Петербург – Русия се проведе Тринадесетият международен  конкурс на детската естрадна песен под надслов „МАЛЕНКИЕ ЗВЕЗДОЧКИ“.

Нашата школа „Звънче“ за втори път бе поканена от г-жа Ирина Савенкова и г-н Сергей Савенков – директори на конкурса, и бе представена от Калина Десподска на 11 г.-

5клас. Калина пее от малка при нас- има огромен репертоар, пее на шест езика- български , руски , иврит, испански , италиански , английски , македонски. Готова е за самостоятелен

концерт .

Конкурсът в Санк Петербург се разделя на две години: едната година е за по –

големи и се нарича „Путь  к звездам“ и е от 13 -25 години, а тази година е за малките- до 12 год.

Малките звездички бяха разделени в две групи: Първа – младша група , Втора – старша

група. Нашата Калина бе в старшата група. Конкурсната програма започва от 16ч. , като

единият ден е едната група, а другият ден- другата група. Вторите песни се пеят на третия ден, двете групи заедно. Организацията е перфектна. Всички гости и участници имат организирани мероприятия за разглеждане на този уникален град. Организират се различни забавления за децата. Хубавото тук е, че всичко се провежда в хотела в различни зали. Хотел Санк Петербург е най – старият хотел в историческата част на града на река Нева. На

200 метра от него е крайцера „Аврора“. В хотела има огромна концертно- театрална зала. Там се провежда и конкурсът. Тази година организаторите ни доставиха удоволствието да гледаме прекрасната музикално – сценична творба на П.И.Чайковски „Лебедово езеро“- балет. Артистите балетисти бяха от големия Мариински театър , който е достоен конкурент на Балшой театър в Москва. Изумени сме- такава красота ,такава ферия, прекрасни декори перфектна игра. Изненадата бе огромна от удоволствието, което преживяхме, да имаме тази възможност да гледаме „Лебедово езеро“ от големия Марийнски театър – Русия. Мога да разкажа още много неща , но сега е време да запозная всички ви с представянето на Калина.

Журито тази година се състоеше от пет чочвека:

             1./ Проф. Татяна Томашевская –  Русия - заслужил деятел на културата, кандидат на педагогическите науки.

             2./ Таня Точева – България -  вокален педагог , основател и ръководител на вокално студио „Сгушена звездица“

             3./ Евелина Мейо – Естония – зам . директор По учебната работа в училище по изкуства. Диригент на детски хор и голям мъжки хор.

            4./ Раиса Бъйрназ – Молдова – певец-вокалист, член на съюза на музикантите в Молдова, ръководител на вокално студио „Че че че Орхей“.

              5./ Дойна Елена Бенту – Румъния – член на жури на международни фестивали. Директор на национален фестивал „Залатой медвед“

Във всяка възрастова група бе определено и детско жури. Всички деца , които участваха

бяха 39. Първа група- 22 , Втора група – 17. На една от групите нашата Калина също бе определена да журира. Детските журита бяха много точни в преценките си  и те като големи оценяваха с точки различните критерии за представянето на всяко дете.

Нашето звънче пя песните “Сбогом мое море“- на български и една испанска песен из репертоара на малката прекрасна Шайра, а песента се нарича „No lo puedo olvidar“. Калина изпя песните прекрасно, много точно , много артистична , много лъчезарна , на всички направи огромно впечатление и се запозна с много деца. Журито също я похвали за изпълненията и й казаха, че има  интересен плътен глас с естествена орнаментика. Съвсем достойно си получи първите награди от двете журита. Емоцията е голяма, с думи това не може да се опише, то трябва да се преживее. Калина се запозна с деца и от осемте държави, които участваха - Русия, Молдова, Естония, България, Румъния, Латвия, Финландия , Казахстан. Това преживяване ще й остане за цял живот. Аз, като неин вокален педагог и ръководител и г-н Казалиев й благодарим от сърце за труда и амбицията, която проявява в обучението си. Перфекционистка, амбициозна, вървяща смело напред, знае какво иска - все положителни качества. Тук е мястото да благодаря и на нейните родители , които също се отнасят с голяма сериозност към желанието на детето.

Ние, сем. Казалиеви й пожелаваме още по -големи успехи на наши чужди сцени.

Тук трябва да спомена и прекрасното представяне на Калина и Алекс Дамянов , нейният дуетен партньор на конкурса „Песенна палитра“, които се представиха блестящо и достойно завоюваха първото място и голямата купа.

Мили деца ! Бъдете живи и здрави, носете радости на вас, на нас и на вашите всеотдайни родители. Посрещнете Великденските празници с достойно вдигнати глави, следвайки пътя трънлив и преодолявайки трудностите.

 

            Нека Бог ви пази и ви води по правилния път.

                                   Сем. Казалиеви

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени