Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Среща-беседа в ОДК

26 ноември 2009, Четвъртък | 18:17 | образование

Презентация на доц. Манова на учебници по математика

Олев, Манова   Повече от 10 години учениците от първи до четвърти клас от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” изучават математика по учебниците и работните тетрадки на издателство „Просвета”. По покана на Пламен Алеков – директор на училището, във Велинград гостуваха доц. Ангелина Манова, автор на учебници и тетрадки по математика за ученици в началните класове и Димитър Пелев от издателство „Просвета”. На среща с тях днес, 26-ти ноември от 14 часа в залата на ОДК дойдоха Пламен Алеков и учители по математика от първи до четвърти клас от всички училища в града ни.

   Темата на срещата бе „Обучение в решаване на текстови задачи в първи до четвърти клас”. С нагледно презентиране доц. Манова изказа идеите и насоките, които са ги водили при написването на учебниците и основната им цел: Последователност при изграждането на умения за решаване на текстови задачи в първи и четвърти клас.

Учителки   От присъстващите на срещата учители споделиха виждането си върху структурата на учебниците и работните тетрадки, как са поднесени задачите, разбираеми ли са. Г-жа Шопова, СОУ „Св.СВ. Кирил и Методий” обърна внимание, че на много деца им е трудно решаването на задачи в тетрадката, които са представени таблично.

   Г-жа Стефка Крънчева от същото училище изрази становището си за преработване на тетрадките във втори клас: „Много са задачите в учебниците и тетрадките , няма време за всички”. Кинче Благова от СОУ „Васил Левски” съвсем въодушевено заяви: „Няма да сменя учебниците на „Просвета”, защото на мен ми харесват. Единственото ми желание е към всяка една от задачите да има поне две-три изречения, за да съобщите идеята на задачата”.

   В края на срещата директорът на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий"-Велинград изказа благодарност на гостуващите и поднесе сувенирен подарък на доц. Манова.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени