Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мариам Маврова с първо място от град Вилнюс

18 април 2016, Понеделник | 21:17 | прессъобщение

Мариам Маврова се прибра с първо място от град Вилнюс

От 06.04 до 10.04.2016 в град Вилнюс- Литва се проведе втори международен конкурс за млади изпълнители“ МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ ЛИГА-2016 “, който се организира от НПО Арт Феста  с директор Аста Богданичиене. Участваха 600 деца и младежи от 9 страни- Полша,  Армения, Украйна Германия, Латвия, Великобритания, Италия, България и Литва. Всички участници се състезаваха в 5 възрастови групи,в три категории-солисти, дуети и групи. Всички участници бяха посрещнати в кметството на град Вилнюс.

В рамките на конкурса се проведоха два семинара,водени от оперната певица Номеда Казлаус и Руслан Рибаков-сценограф, актьорско майсторствои сценично поведение.

Международно жури  в състав от 11 човека, като председател на журито беше- Гедиминас Зужус композитор и музикален  продуцент, Едмънд Вайтекунас- музиколог и председател на комитета за радио и телевизия, Раса Каустуте- певица и композитор, Гедре Килциаскуене-певица, рок легендата Александър Иванаускас-Фара и вокални педагози и организатори на конкурси.

Мариам Маврова участваше в трета възрастова група-/13-15г./ в категория солисти, спечелвайки първо място тя се класира за надпреварата за голямата награда Гранд при джуниър.

На 9 април се състоя и гала концертът, който беше заснет от националната телевизия на Литва-RTL. Там седем участници, спечелили първи места в своята категория и възраст до 15г., се бориха за гранд при джуниър. Победител стана Мариам Маврова от Велинград на 14 г.

През май предстои пътуване на младата изпълнителка до Испания. Тя е член на българската делегация и е участва в европейския конгрес на асоциацията на международните европейски  училища с музикална насоченост ИПС. На този форум България ще стане пълноправен член на организацията и Мариам ще участва в три концерта по време на конгреса и музикалния фестивал EMUSIK-2016.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени