Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предстоят ни мартенски празници

22 февруари 2014, Събота | 15:12 | прессъобщение

„Мартенско дърво“ и Румяна Попова ще ни радват през март

Община Велинград

В първите дни на месец март в Община Велинград предстоят истински празници. По повод Деня на самодееца -1-ви март НЧ  „Св.Св. Кирил и Методий“ организира празничен концерт. В него ще се включат самодейците от двата фолклорни ансамбъла „Чепино“ и „Чепинче“, както и новата  детска театрална школа към читалището „Чепинче“, които ще представят рецитал. За първи път във Велинград ще има и „Мартенско дърво“. Интересната инициатива е на ОДК със съдействието на Община Велинград, Общински консултативен съвет - младеж и сформираната към него младежка секция „Младост и сила“. Всички желаещи да видят прекрасното мартенско дърво могат да го направят на 28-ми февруари от 15.00ч. пред сградата на общинска администрация. На втори март по традиция с венци и цветя ще бъде почетена паметта на загиналите в Руско-турската освободителна война на чешмата -паметник в кв. Каменица. За честването на националния празник на Република България 3-ти март тържествено ще бъде издигнат националният трибагреник. В програмата е включено слово на кмета на Общината и тържествен концерт, посветен на 136 години от Освобождението на България. Концертът е с участието на Духов оркестър и мажоретен състав  “Димитър Мечев” към НЧ “Отец Паисий-1893” и  фолклорната изпълнителка  Румяна Попова с ансамбъл  “Чинари”. Празникът започва в 11.00ч.на пл. “Николай Гяуров”. Общинското ръководство отправя покана към всички граждани и гости на Община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени