Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ще има ли МБАЛ ДКЦ?

13 април 2010, Вторник | 10:01 | общество

Среща по проблемите на Общинската болница

МБАЛ ВелинградНа 12-ти април от 14 ч. в голямата зала на Община Велинград се състоя среща на МБАЛ с граждани и медии по въпроса за състоянието на общинската болница. На срещата присъстваха народните представители Иван Иванов и Ангел Даскалов, областният управител Дончо Баксанов, зам. областният управител Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз, заместник кметовете Диана Кехайова и Исмет Бабучи, заместник председателят на Общински съвет Снежана Велева, общинските съветници Александър Гагов, Венко Бозев, Екатерина Каферинова и др.

Д-р Ташев обстойно запозна присъстващите с икономическото състояние на общинската болница, като каза, че 2009 г. са я приключили със загуба от 90 хил. лева, като основна причина за това е, че до 31-ви декември НЗОК не е изплатила финансите на лечебните заведения. Въпросът, който д-р Ташев представи за обсъждане е належащата нужда от теглене на кредитза строително-ремонтни работи на общежитие, което да се превърне в ДКЦ (диагностично-консултативен център).

Д-р Ташев говори в Общинския съвет„Направена е проучвателна дейност, основният идеен проект, конструктивен план и сме на етап кредит”, каза д-р Ташев и допълни, че съжалява, че този етап съвпада с тежката финансова криза. В подкрепа на думите му, д-р Ванков разясни, че след като НЗОК се разплати за октомври, ноември и декември, тези 90 хил. лв. минус няма да ги има. „Ние сме се събрали да решим иска ли обществеността Общината да има собствена болница, желае ли Общината или хора от Общинското ръководство да се дистанцира окончателно и да захвърли общинската болница? Те трябва да тук и пред обществеността… Нашата общинска болница е доказала смисъла на своето съществуване. Тя съществува в обществен интерес.”

Г-жа Диана Кехайова подкрепи МБАЛ от името на местната изпълнителна власт и предложи да се сформира комисия от ексерти, финансисти, които да са компетентни и да се направи правилен анализ.

Подкрепа МБАЛ получи и от нар-представител Иванов. „Аз вече съм направил пътека в Министерството на здравеопазването, аз знам какви възможности има вашата болница да получи средства от програмите в Брюксел, знам какво трябва да се случи и какво може да се случи във вашата болница…Обединете се около това тази болница да работи и да я има… Аз ви гарантирам - тази болница ще я има. Приветствам ви с това , че искате да разширите дейността и да направите ДКЦ”.

До момента Общинската ни болница е получила 4 оферти от банки и тази седмица те ще бъдат разглеждани от икономическа комисия и финансови експерти.

Коментари

Ще я има на кукув ден.Никой млад не се задържа в тази болница.

#1 ------------- в Сряда, 02 юни 2010 11:11

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени