Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

МБАЛ Велинград - обновена, реновирана, модерна

28 май 2014, Сряда | 16:24 | прессъобщение

МБАЛ Велинград вече е обновена и модерна

В края на миналата седмица министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, кметът на Община Велинград Иван Лебанов и д-р Атанас Ташев прерязаха лентата на реновираната и обновена МБАЛ Велинград. След успешно приключилия ремонт общинското здравното заведение разполага с абсолютно обновени АГ и хирургично отделение, зала за ортопедия към хирургия, интензивен, неврологиченсектор и център за хемодиализа с техника за лечение и ранна диагностика от най-висок клас. Проектът стартира в началото на 2012-та година, когато бе сключен договор с ОП „Регионалноразвитие“. В своето приветствие кметът пожела на жителите на Община Велинград да ползват най-вече техниката в АГ отделението. Освен с изцяло нова техника за редица отделения, болницата разполага и с нова подвижна рампа за инвалиди, както и чисто нов асансьор, което изцяло ще улесни придвижването на хората с увреждания. Управителят на здравното заведение д-р Атанас Ташев пожела успехи на своите колеги, към които изрази и огромната си благодарност. Ташев благодари и на кмета на Община Велинград, както и на целия екип работил по проекта. От своя страна министър Терзиева заяви, че се радва на подобни общини, които правят всичко по силите си в трудно време, за да запазят своята общинска болница.

На събитието присъстваха и народните представители от Коалиция за България Лазар Попов и Йордан Младенов, областният управител Иван Йорданов и неговият заместник Дияна Варникова-Милчева,екипът зам.-кметове Даниела Салкина и Георги Янчев и председателят на Общинскисъвет Велинград  Дияна Кехайова. Поздрав към гостите отправиха най-талантливите танцьори у нас- КСТ „Импулс“. На финала кмета ИванЛебанов заяви, че следващата стъпка е включване на сградата на болницата в проект за подобряване енергийна ефективност, което ще промени облика й изцяло.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени