Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Иван Лебанов със стъпки в обновяването на МБАЛ

25 април 2014, Петък | 12:53 | прессъобщение

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов с редица стъпки за подобряване на МБАЛ Велинград

Общинската МБАЛ Велинград ще се превърне в съвсем обновено и модерно здравно заведение. Това заяви кметът на Община Велинград Иван Лебанов. Политиката на администрацията отново е насочена към социалните дейности, проблемите на гражданите и повишаване качеството за здравните услуги в региона. След приключване на ремонтите, общинското здравно заведение ще има ремонтирани помещения в две АГ операционни, хирургично и интензивно отделение, както и нова техника, включваща апарати за хемодиализа, дефибрилатори и други животоспасяващи уреди. Ще бъде подменен и асансьора, както и изградена рампа за хора с увреждания. Както вече ви съобщихме, освен тези подобрения, МБАЛ Велинград ще получи и субсидия от Министерство на здравеопазването. Здравното заведение бе включено допълнително в списъка на 51 общински болници в страната, за които е определена обща субсидия в размер на 6 млн. лв. бюджетни средства. Управителят на общинската МБАЛ д-р Атанас Ташев заяви, че към този момент не е ясно каква сума ще получи болницата от здравното ведомство. Следващата стъпка на администрацията е изготвяне на проект за енергийна ефективност на здравното заведение. Така ще бъде реновирана цялата сграда и същевременно ще бъдат намалени средствата за отопление и други ежедневни разходи. Към този момент за подобряване енергийната ефективност са внесени в Национален доверителен еко фонд предложения за общинската сграда, в която се помещават ЦДГ„Детски рай“ и ДЦДМУ „Надежда“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Африканска чума по свине
21 август 2019 | 11:59
"На мегдана"
21 август 2019 | 17:09
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени