Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мечтаното училище във Велинград

17 февруари 2020, Понеделник | 08:14 | прессъобщение

Мечтаното училище във Велинград

През изтеклата 2019 година, Иновативно средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, град Велинград получи финансиране по одобрен проект на програма Еразъм+, КД1- „Мечтаното училище“. Този пореден успех даде възможност на шестима преподаватели да преминат през различни дигитални обучения във Флоренция (Италия) и Барселона (Испания).

Основно направление в обученията бе акцентът върху технологиите в процеса на съвременното образование, тъй като дигитализацията е неизменна част от нашия живот. Имплементирането на технологиите в образователния процес, освен че дава на учителя съвсем нова роля, предлага на учениците един интересен и увлекателен процес за нови знания и умения. Не можем да отречем, че съвременното поколение деца се нуждае повече от всякога от ментори и модератори в лицето на съвременния учител. 

Курсовете-с работен английски език, бяха свързани с внедряването и използване на IT приложения, със социални медии, уеб приложения и различни платформи, които могат да бъдат използвани  по различните учебни предмети в образователния процес. Научихме как групово и индивидуално може да се създадат уроци, които са интересни за съвременните ученици и са ориентирани към практическото усвояване на знанията.

Групите за обучение, в които участваха нашите преподаватели, включваха и колеги от европейските държави: Испания, Германия, Румъния, Унгария, Хърватия, както и България.Споделените иновативни практики ни бяха повече от ползотворни и смятаме, че всичко, което научихме, може да бъде интегрирано и използвано като инструментариум в помощ на образователната система. Интересните мобилности ще останат незабравими за всеки един от нас, както със създадените нови приятелства, така и с досега до богатата култура в града на Медичите- Флоренция и в града на Гауди- Барселона.

С незабравими впечатления и „раници”, пълни с нови идеи, приключи една много успешна и знакова година за цялото училище. До скоро мечтаехме, но вече знаем, че реалността не е мираж - сами си я създаваме в училището на нашите деца- Иновативно СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Велинград! 

                                                                                                           Анна Джарова:

            Учител по английски език и

            Координатор на проекта

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени