Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Международен ден на музеите

19 май 2017, Петък | 17:55 | прессъобщение

Международен ден на музеите

В Международния ден на музеите 18-ти май се сбъдна мечтата на голямата дарителка Цвета Шуманова. В нейната къща по инициатива на Исторически музей – Велинград  бяха открити три занаятчийски ателиета – по тъкане , дърворезба и грънчарство. Гости на събитието бяха Директорите на Дирекции в ОА Мариана Зинкова и Цвета Спасова, ст. експертът в Дирекция „ХСД“ Илияна Гешева, майсторите, които ще водят занаятите, както и много ученици, нетърпеливи да направят първите си занаятчийски стъпки.

Директорът на музея г-жа Снежана Велева откри тържеството, а уредника на музея г-жа Надежда Ангелова направи кратка презентация на живота и делото на дарителката баба Цвета Шуманова. Етнологът Георги Куманов представи ръководителите на ателиетата – Айка Дивова, Анна Попова, Альоша Кадьов и Кръстьо Мичев.

Първото занятие е насрочено за предстоящата събота от 14:00 часа. Ще бъде изготвена и програма за постоянни летни ателиета.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени