Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

XII-ти международен младежки горски конкурс

15 октомври 2015, Четвъртък | 13:58 | образование

XII-ти международен младежки горски конкурс

От 27.09.2015год до 03.10.2015год в град Суздал - Русия се проведе XII-ти Международен младежки горски конкурс. Той се провежда ежегодно от 2004 год. Конкурсът си поставя за задача:

·        да съдейства за: сътрудничеството между младежите от различни страни, формирането у тях на екологично мислене, обмяна на лесовъдски знания и придобиване на практически опит, а също така и да привлече вниманието на световната общественост към проблемите на гората.

Всяка година той се провежда в различни краища на Русия. Участниците представят своите работи пред Международно жури, отговарят на въпроси като използват презентации, таблици, графики, плакати на един от двата работни езика: руски или английски.

След представянето на всички работи журито определя победителите.

Участие взеха учащи се от 29 страни. Представени бяха 35 разработки.

Тази година в конкурса участваха учениците Красимир Цанков от 12 клас на ПГГС „ Хр. Ботев” град Велинград и Личо Личев от 12 клас на ПГГСД „ Сава Младенов” град Тетевен с ръководител Снежанка Гончева от ПГГС „ Хр. Ботев” Велинград.

Темата на конкурсната работа бе: „ Да опазим българската гора от пожар”. Учениците представиха своя материал на руски език.

Те се представиха добре, за което получиха награди. При закриването на форума всеки от участниците засади фиданка и така се оформи липовата алея на град Суздал.

Момчетата бяха посрещнати радушно от своите връстници. Общуваха свободно и създадоха много нови приятелства.

Аниматори се грижеха за приятното прекарване на свободното време.

Организаторите предоставиха на участниците възможност да се запознаят със забележителностите на градовете Суздал и Москва. Това остави у всички незабравими преживявания.

 

 Снежана Гончева

Коментари

След срещата на Делян Пеевски с Тиков е ясна формулата на грабежа но Общината. 1.Манолов -кмет 2.Кехайова-Председател но Обс З.Хамза и Кичиков зам.кметове 4.Тиков- получава болницата. 5.Евроводкомерс -получава В и К чрез управител Радка Димитрова. 6.Пеевски получава всички поръчки от общината. А ВСИЧКИ НИЕ КАТО БОНУС ПОЛУЧАВАМЕ ЕЮПА И МИНАТА. АЗ НЕ ИСКАМ НЯКОЙ ДА НИ ОТКРАДНЕ БЪДЕЩЕТО,А ВИЕ? Да спрем грабежа и разрухата.

#1 в Петък, 16 октомври 2015 09:30

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени