Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Меморандум за реализиране на велоалеи

18 май 2010, Вторник | 16:16 | общество

Подписване на меморандум за велоалеиДнес, 18 май 2010 година, в Община Велинград, бе подписан меморандум за сътрудничество между общината и ученическата компания ”Джуниър Рисайклърс” от СОУ "Васил Левски", с ръководител Васил Аврамов. Според този меморандум двете страни ще си партнират в изграждането на велоалеи и поставянето на велостойки във Велинград. ”Джуниър Рисайклърс” ще изработи, декорира и предостави велостойки, за да е възможно пълноценното използване на велосипеди, което ще доведе до запазване на природата, намаляване на вредните емисии.

Община Велинград обещава да съдейства  в реализирането на идеята, а също така гарантира охраняването на велостойките и направата на велоалеи. Кметът Лебанов отправи специални благодарности към ученическата компания и поясни, че това е много важно за развитието на Велинград като чист, екологичен град и СПА Столица на Балканите и сподели, че главният архитект на общината Тодор Енев работи по проект за велоалеи в града. В разговор с младите хора стана ясно, че вече са изработени 12 велостойки които са направени от рециклирани части от стари ученически чинове. Велостойките ще бъдат поставени в местата със "Синя зона", пред Общината, пред 3-те читалища в града, магазин "Фреш" и МБАЛ. В типичния си шеговит тон кметът Лебанов обеща да идва с велосипед на работа, тъй като няма служебен автомобил. 

Get Adobe Flash player
Ася Моллова пред камерата на gradvelin.com
Get Adobe Flash player

Коментари

Във Велинград задължително трябва да има велоалеи, трябва да се развива и поощрява спорта, да се подтикват хората към спорт! Браво на инициативата!

#5 Spas в Вторник, 18 май 2010 22:37

Всичко е много добре замислено, НО за съжаление тези велоалеи едва ли ще станат факт в скоро време....

#4 blue_shadow в Вторник, 18 май 2010 22:28

Браво, това е отлична инициатива.

#3 i_h в Вторник, 18 май 2010 21:54

Много добре правите, успех !

#2 t-rex в Вторник, 18 май 2010 21:46

Похвално, браво на Джуниър Рисайклърс, дано още това лято да има и свестни велоалеи

#1 Rdlk в Вторник, 18 май 2010 18:57

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени