Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мениджър за един ден

29 март 2011, Вторник | 22:01 | прессъобщение

Кметът Лебанов прие „Мениджър за един ден” от СОУ”Васил Левски”

Иван Лебанов с ученициЗа четвърта поредна година кметът на община Велинград Иван Лебанов прие ученици-деветокласници от СОУ ”Васил Левски” по инициативата”Мениджър за един ден”, които присъстваха на редовния му приемен ден. Кметът Иван Лебанов отстъпи мястото си за час на Надежда Узунова и Анна Качорева, двете от IX-ти”а” клас с преподаване на английски език. Като основен проблем, по който го търсят гражданите, кметът очерта безработицата в общината, която е 27 % или над 7 000 души.

Това нарежда Велинград на първите места по липса на заетост и затова всеки втори търси кметът за работа. За да им съдейства да намерят препитание общинското ръководство и лично кметът полагат усилия за прилагането на различни програми за трудова заетост на останалите без препитание хора.

От 24 март  по „Бедствия, аварии и катастрофи” към ОП ”Развитие на човешките ресурси” са наети 23-ма души, които ще работят 1 година. Други 22-ма ще се трудят като техник-еколози-ще пишат предписания и ще проверяват нерегламентирани локални сметища в района. За 8 месеца препитание ще намерят и 116 безработни по Националната програма ”От социални помощи към осигуряване на заетост”, които ще чистят речните корита, тротоари и т.н. в града и селата от общината.

От 1 април 10 екскурзоводи ще започнат работа за 6 месеца, като финансирането е осигурено по ОП ”Регионално развитие”. От 31 март пък ще бъдат прекратени договорите на 800 заети по „Аварийни дейности” в общината, потвърди главният експерт по програмите за временна заетост Муса Чолаков, който с неговия екип са пряко ангажирани в изпълнението на мерките за заетост.

Останалите ученици от инициативата на „Джуниър Ачийвмънт” бяха разпределени в Дирекция ”Европейски програми и проекти”, Дирекция”Образование, култура и вероизповедания”, техническа служба и отдел”Връзки с обществеността”. На участниците в „Мениджър за един ден” кметът Иван Лебанов подари по една стихосбирка на велинградския поет Ангел Горанов-„Надежда ми свети”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени